Tam Kıvamlı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Peki ayvanın reçeli nasıl yapılıyor?İşte reçel ustalarının önerdiği tam kıvamlı ayva reçeli için malzemeler;
- 1 kg ayva
- 1 kg toz şeker
- Yarım limon
- 1 su bardak su
Ayva Reçelinin Tarifi
Ayvaları bol suda yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.Uygun tencere içine alın.Üzerine toz şekeri ekleyin.Sonra 1 su bardak su ekleyin.Orta ateş ayarında kaynatın.Kaynama sırasında üzerinde köpüklenme olabilir.Bu köpükleri delikli kevgir yardımı ile alın.Reçel kıvam alınca ocağı kapatın.Sıcak durumdayken cam kavanozlara pay edin.Kavanozları sağlam ve yeni kapaklar ile kapatın.Kapakların tuttuğunu anlamak için kavanozları ters çevirip 2 gün bekletin.Ayvadan reçel tüketime hazır..Afiyet Olsun.