}); Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu

Tam Kıvamlı Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçel

Faydaları saymakla bitmeyen ayva şifa deposu olması yanında reçeli ile de ön plana çıkan meyve....

Peki ayvanın reçeli nasıl yapılıyor?İşte reçel ustalarının önerdiği tam kıvamlı ayva reçeli için malzemeler;

  • 1 kg ayva
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 su bardak su

Ayva Reçelinin Tarifi

Ayvaları bol suda yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.Uygun tencere içine alın.Üzerine toz şekeri ekleyin.Sonra 1 su bardak su ekleyin.Orta ateş ayarında kaynatın.Kaynama sırasında üzerinde köpüklenme olabilir.Bu köpükleri delikli kevgir yardımı ile alın.Reçel kıvam alınca ocağı kapatın.Sıcak durumdayken cam kavanozlara pay edin.Kavanozları sağlam ve yeni kapaklar ile kapatın.Kapakların tuttuğunu anlamak için kavanozları ters çevirip 2 gün bekletin.Ayvadan reçel tüketime hazır..Afiyet Olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt