}); Sağlımız İçin 5 Alternatif Besin | İncilay yemek tarifleri blogu

Sağlımız İçin 5 Alternatif Besin

Alternatif besinler sağlık açısından faydalı olan ve kilo aldırmayan besinlerdir.Peki hangi besinler alternatif besin yerine geçebilir?İşte cevabı;
Pirinç yerine bulgur tüketebiliriz.Bulgurda şeker oranı daha düşüktür.
Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketebiliriz.Tam buğday ekmeğinin şeker oranı daha düşüktür.Tok tutucu özelliği vardır.Sindirimi beyaz ekmeğe göre daha kolaydır.
Krema yerine yoğurt tüketebiliriz.Krema paketli gıda olduğu i.in koruyucu maddeler içermektedir.Ev yapımı doğal yoğurt ise probiyotik  bakımından zengindir.Doğal yoğurt sağlıklıdır.
Meyve suyu yerine doğal meyve dilimli sular içebiliriz.Hazır meyve suları katkı maddeleri içermesi yanında yoğun miktarda şeker de içermektedir.Doğal meyve sularında ise meyve şekeri bulunmaktadır.Meyve şekeri suni şekere göre daha zararsızdır.Yeterli-dengeli miktarda tüketildiğinde vücuda faydalıdır.
Makarna yerine kepekli makarna tüketebiliriz.Makarna şeker oranı yüksek bir besindir.Üstelik içindeki glüten ile bağırsak florasını olumsuz etkilemektedir.Kepekli makarna tüketerek bağırsak sağlığımızı koruyabiliriz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt