}); Sigara ve Gebelik | İncilay yemek tarifleri blogu

Sigara ve Gebelik 

Sigara Gebelik
Sigaranın gebe kalmadan önce ve gebelik sırasında sebep olduğu tehlikeler ile ilgili çok sayıda tıbbi kanıt bulunmaktadır. 

Sigara içen kadınların doğal yollardan gebe kalmalarının daha güç olduğu da tespit edilmiştir. 
Anne sigara içiyorsa;düşük,ölü doğum ve bebek ölümleri yaygın bir şekilde görülmektedir. 

Vaktinden önce doğma olasılığı genellikle iki kat daha fazla olan bu bebekler,ortalama bir bebekten küçük ve hafiftirler. 

Buna bağlı olarak bebeklerde yarım damak,kol ve bacaklarda şekil bozuklukları,doğuştan gelen anormallikler riski,sigara ile artmaktadır.

Sigara aynı zamanda bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz şekilde etkilemektedir. 

Doğum sonrası anne ve babaları yüzünden edilgen bir şekilde pasif içici durumuna getirilen çocuklar ,zatürre ve kulak iltihabı sorunları yaşama olasılığına sahiptirler. 


Sigara,akciğer kanseri başta olmak üzere kronik bronşit,tüberküloz ve diğer akciğer enfeksiyonlarına neden olmaktadır.Kalp-damar dolaşımları rahatsızlıkları ve mide sorunlarından  daha bir çok hastalığa neden olmaktadır.Sigarayı gebelik döneminde kesinlikle içmemenizi tavsiye ederim.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt