Ramazan Sütlacı Tarifi
1 çay bardağı pirinci iki su bardağına yakın suda iyice haşlayın.
2 litre sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra haşlanan pirinçleri ekleyin.
1.5 su bardağı toz şeker koyun
Terbiyesi için;
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı su
2 yumurta sarısı
2 paket vanilyayı karıştırın ve terbiyenizi yavaş yavaş sütünüze ekleyin.
Son olarak da 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
Hazırladığınız sütlaçları kaplara bölüştürün, bu tarifle tam 12 tane çıkıyor siz daha az yapmak isterseniz bu ölçülerin yarısı kadar yapın.
tepsinize su doldurun ve sütlaçlarınızı tepsiye dizip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben sütlacı sıcak yemeyi sevenlerdenim, peki siz nasıl seviyorsunuz sıcak mı soğuk mu? Cevaplarınızı yorumlara bekliyorum.
Yapan herkese şimdiden afiyet olsun