}); Asma Yaprağı Kuru Konserveleme Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Asma Yaprağı Kuru Konserveleme Tarifi


Asma Yaprağı Kuru Konserveleme Tarifi

Asma Yaprağı Kuru Konserveleme


Bağdan topladığımız ya da satın aldığımız asma
yapraklarını geniş bir bez üzerine serip biraz
bekletiyoruz, içinde böcek karınca vs varsa çıksın
diye. Daha sonra küçük bir bıçak yardımıyla
saplarını kesiyoruz. Saplarını kestiğimiz
yapraklardan ikişer ya da üçer tane, parlak kısmı
dışa gelecek şekilde ,zarf şeklinde
katlayıp ,önceden steril hale getirdiğimiz cam
kavanoza koyuyoruz ve koyduğumuz katlanmış
yaprakları üstten bastırarak iyice sıkıştıiyoruz.

Tamamen dolan kavanozu sıkıca kapatıyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken püf
noktası ;kavanozların tamamı dolduktan sonra,
kapakları kaynatıyoruz ve kapakları sıcak sudan
çıkarıp, çok iyi kurulayıp çabucak ,üç geri bir ileri
tekniğiyle kapatıyoruz( daha önce nasıl
yapılacağını paylaşmıştım, Daha sonra kkavanozları serin bir yerde
muhafaza ediyoruz ve kışın kullanıyoruz. Ayrıca
salamura da hazırlıyoruz bunlar kuru saklama
yöntemi , salamurayı da yaptığım zaman
paylaşırım.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt