Ramazanın Hafif Tatlısı Güllaç Tarifi
10 yaprak güllac
1,5 litre sut (koy sutü yada gunluk taze sut daha leziz olur)
2 su bardak seker(fazla tatli sevmeyenler 1.5 yapabilir)
Cekilmis cevız findık fistık ne var ise
2 yemek kaşik gul suyu eklemesenizde olur.
Suslemek icin findık ,fistık ,cilek , nar ne isterseniz
Hazırlanısı
Oncelikle Sut, seker tençereye alıp ısıtalim bu sekilde sekerlerın tamamen erımesı sağlayalım. Sut oda sıcaklıgına gelınce yapmaya baslayalım. Sut kaynak olursa tatli hamur olur o sebeple el yakmiyacak sekilde olmali sonra gullac yaprakları tek tek sut ile islatılıp,Gullac yapragının parlak kismı uste gelecek sekilde derınce bır tepsıye koyulur. Uzerıne her yani islanacak sekilde bır iki kepce sut dökülür.
Bes güllac yapragı icin aynı islem tekrarlanir ve 5inci kati da islattıktan sonra bu katta cevız serpılir ve uzerine diger gullac yapraklarıni ayni sekilde islatarak serılir. En son üzerını zevkınize gore susleyin😊
***Tarifi gönderen tiktokaleyna/Kayseri hanımefendiye teşekkür ederim.