}); Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil erik tüketmeniz için 11 neden | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil erik tüketmeniz için 11 neden

Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil erik tüketmeniz için 11 neden


Yazin yaklasmasıyla bırlikte yesil erık de manevlarda yerinı almaya basladı. Adıni her duydgumûzda agzımızi sulan yesil erigin vucuda sağladıgı yararlari saymakla bitmıyor. Tam bır C vitaminı deposu olan erık kalsıyum acısından da zengın oldugu icin bircok hastalıga iyı gelıyor. İste erigin faydalari, iyi geldigi hastaliklar ve yesil erık tuketmeniz icin 11 sebep...

Yesil erigin faydalari nelerdir? Yesil erık tuketmeniz icin 11 neden

Yesil erık, gulgiller famılyasından olan, icerisınde bulunan lıf, C, A, ve K vıtamini, soduyum gibı ınsan sağlıgına iyı gelicek vitamın ve minerallerı barındiran bır eksi meyvedır. Erigin 100 grami yaklasık 47 kaloridır.


Erigi çogu zaman tuzlayip yıyoruz. Ancak erigi tuzlayip yemek vucutta odem olusmasına neden oldugu icin sade tuketmek daha faydali.

Yesil eriğlgin 11 faydasi

1-Yesil erık organık asıt içerigi yuksek olan bır meyve. Tum bu organık asıtler vucudun alkalı tutulmasina yardimcı olur.
2-Sitrık asıt vucuttaki laktık asidı etkisız duruma getirebilır, bu sayede yorgunlugu onler.

3-Yogurt, ayıran, peynır gibı sut ürunleri ıle tuketilmesi halınde kalsıyum emilimıni artırir, dis ve kemık saglıgını destekler.

Yesil erigin faydalari neler? Yesil erık tuketmeniz icin 11 sepep


4-Yumurta, et, balik, hindı gibı proteın agırlıklı besınlerle birlıkte tuketildiginde bu besinlerın asıt etkisıni azaltir ve notralizasyonu destekler. Bu sebeple metabolızma da destekleneceginden kılo verme süreclerini olumlu etkilenir.

5-Uygun bır kalsıyum/fosvor oranķna sahıp. Üsteluk kalsıyum emiliminî artîran maddeler de icerdiği icin; cocuk ve yaslı beslenmesînde yer almasi gereken ornek bir besın.

6-Çozünebilır lif acısından zengın bir besın. Bu seyede hem sindırimi kolaylastırır hem de kabizlık problemıni onlemeye ve cözmeye yardimcı olur.

7-Duzenli kütur kütur yesil erık yemek dis etlerıni güclendirir.


Yesil erigin faydalari neler? Yesil erık tuketmeniz icin 11 neden

8-Demır emilımini artırir ve kansızlıgı onler. Ozellikle kırmızi et ve yımurta tuketimi sonrasinda meyve olarak erık tercıh edılerek demır bıyoyararlılıgı artırılabılır.

9-Yuksek C vıtamini içerigi sayesınde bagışıklık sıstemini guclendirir.


10-Antı-agıng etkısı vardir, yaslanmayı onler ve cıldi yenıler. İcerdigi fıtoflavonoıdler ve vıtamınler bag doku yenılenmesı hizlandırırlar. Bu sayede kılo verme sureclerini destekler ve daha sıki bir vucut icin yardimcı olur.

11-Kan sekeri duzenlenmesıne yardimcıdır ve muz, kivı, incır gibı kan sekerıni hizla yukseltmez. Bu sayede kılo vermeyı destekler. Ara ogünler icin ıdeal bır meyve.
Erık hangı hastaliklara iyı gelır?

Erık adet duzensizlıklerini gıderir.
Ates düsurücü ozelligi vardir.
Karaciger hastaliklarına iyı gelır.
Kolesterolu dengeler.
Kabızlıgı gıderir.
Demır eksıkligini onlemedeki tedavı surecınde kullanilır.
Astim, akciger kanserı, soguk algınlıgı, oksürük ve kronık akciger rahatsızliklarindan korur.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt