Başlık ekle |
Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi
Sonbahar başlangıcı olmasına rağmen havalar hala sıcak..Sıcak havalarda ise ağır tatlılar pek gitmiyor..Ne yapayım diye düşünürken daha önce komşumda beğenip yaptığım hafif tatlıyı sizlerle paylaşmak isterim.
İşte içinde yoğurt olan tatlının yapılışı için malzemeler;
3 adet yumurta
3 çay bardak un
3 çay bardak yoğurt
2 çay bardağı irmik
1 çay bardak sıvı yağ
1 çay bardak şeker
1 paket kabartma toz
1 paket vanilya
2-3 damla limon suyu
1 tatlı kaşık limon kabuk rendesi
Şerbeti için:
4 su bardak şeker
4 .5 su bardak su
1-2 damla limon suyu
Limonlu Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?
Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra tatlımızın yapımına başlayalım.
Yumurtaları çırpma kabına alıp şeker ile birlikte köpürene dek çırpın.
Yoğurdu,limon suyu , rendelenmiş kabuğu ve sıvı yağını ilave edin.
Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştırın.
Hafifçe yağlanmış kare bor cama dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökelim.
Tatlı şerbetini çektiğinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz