Mantarlı Et Kavurma Tarifi
Malzemeler:
500 gram dana kuşbaşı et
200 gram mantar (isteğe bağlı olarak beyaz veya kahverengi mantar)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Etin Hazırlanması:
Dana kuşbaşı eti yıkayıp süzün ve bir tavada yüksek ateşte, hiç yağ eklemeden, etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etin suyunu salıp çekmesi yaklaşık 10-15 dakika sürecektir.
2. Sebzelerin Hazırlanması:
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ezerek doğrayın. Kırmızı biberi de ince şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip doğrayın (isterseniz dilimleyebilirsiniz).
3. Etin Kavrulması:
Et suyunu çekip yumuşamaya başlayınca, zeytinyağını ekleyin ve etleri biraz daha kavurun.
4. Soğan ve Sarımsak:
Doğradığınız soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve bir dakika kadar daha kavurun.
5. Biber ve Mantar:
Kırmızı biberi ve doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 5-7 dakika kadar kavurun.
6. Baharatlar:
Tuz, karabiber ve kekik gibi baharatları ekleyin. Karıştırarak bir süre daha kavurun.
7. Son Dokunuş:
Mantarlar yumuşadıktan sonra, isteğe bağlı olarak tereyağını ekleyin. Ardından yarım su bardağı suyu ekleyin ve etler tamamen pişene kadar kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
8. Servis:
Et ve mantarlar tamamen piştikten sonra, sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya makarna ile sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!