}); Mantarlı Et Kavurma Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

Güncel

    0
» » » Mantarlı Et Kavurma Tarifi

 Mantarlı Et Kavurma Tarifi


Malzemeler:


500 gram dana kuşbaşı et


200 gram mantar (isteğe bağlı olarak beyaz veya kahverengi mantar)


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1 büyük soğan


2 diş sarımsak


1 adet kırmızı biber


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım tatlı kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı kekik


Yarım su bardağı su


1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)



Yapılışı:


1. Etin Hazırlanması:


Dana kuşbaşı eti yıkayıp süzün ve bir tavada yüksek ateşte, hiç yağ eklemeden, etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etin suyunu salıp çekmesi yaklaşık 10-15 dakika sürecektir.




2. Sebzelerin Hazırlanması:


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ezerek doğrayın. Kırmızı biberi de ince şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip doğrayın (isterseniz dilimleyebilirsiniz).




3. Etin Kavrulması:


Et suyunu çekip yumuşamaya başlayınca, zeytinyağını ekleyin ve etleri biraz daha kavurun.




4. Soğan ve Sarımsak:


Doğradığınız soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve bir dakika kadar daha kavurun.




5. Biber ve Mantar:


Kırmızı biberi ve doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 5-7 dakika kadar kavurun.




6. Baharatlar:


Tuz, karabiber ve kekik gibi baharatları ekleyin. Karıştırarak bir süre daha kavurun.




7. Son Dokunuş:


Mantarlar yumuşadıktan sonra, isteğe bağlı olarak tereyağını ekleyin. Ardından yarım su bardağı suyu ekleyin ve etler tamamen pişene kadar kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.




8. Servis:


Et ve mantarlar tamamen piştikten sonra, sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya makarna ile sunabilirsiniz.





Afiyet olsun!




About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt