}); Birbirinden Lezzetli 8 Farklı Reçel Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

Birbirinden Lezzetli  8 Farklı Reçel Tarifi


Vişne Reçel

Vişne Reçeli Tarifi 
Bir kilogram vişne, bir tane limon, 6 su bardağı şeker, bir çay kaşığı limon tuzu, 
Vişne reçeli nasıl yapılır? 
Geniş bir kap içerisine su doldurulur.Vişneler ayıklanmadan içine konulur.El yardımı ile bir iki kez karıştırılıp çalkalanır. Yeni geniş bir kap içine su doldurulur. Vişneler el yardımı ile toplanarak yeni su dolu kabın içerisine doldurulur. Eski su kabı dökülür. Vişneler temizleninceye kadar bu işleme devam edilir.Vişneler saplarından ayrılır. Temiz bir tencere içerisine yerleştirilir. Tencere içerisine bir kat vişne bir kat şeker olacak şekilde kat yapılarak tencereye konulur. 1 geçe şekerli halde bekletilir.Ertesi gün orta ateşte hiç Su koymadan kaynatılır. Kaynama sırasında biriken köpükleri kepçe yardımı ile sürekli alınır. 1 limonun suyu ve limon tuzu ilave edilerek ateşten alınır.Limon tuzu ve limon suyu vişne reçelinin şekerlenmemesi için içine eklenmektedir.
Çilek Reçel

Çilek Reçeli Tarifi 
Bir kilogram çilek, bir tane limon, 6 su bardağı şeker, bir çay kaşığı limon tuzu, 
Çilek reçeli nasıl yapılır? 
Geniş bir kap içerisine su doldurun.Çilekleri ayıklanmadan içine koyun.El yardımı ile bir iki kez karıştırılıp çalkalayın.Yeni geniş bir kap içine su doldurun.Çilekler el yardımı ile toplanarak yeni su dolu kabın içerisine doldurulur.Eski su kabı dökülür. Çilekler temizleninceye kadar bu işleme devam edilir.Çilekler yapraklarından ayrılır.Temiz bir tencere içerisine yerleştirilir.Tencere içerisine bir kat çilek bir kat şeker olacak şekilde kat yapılarak tencereye konulur. 1 geçe şekerli halde bekletilir. Ertesi gün orta ateşte hiç su eklemeden kaynatılır. Kaynama sırasında biriken köpükleri kepçe yardımı ile sürekli alınır. 1 limonun suyu ve limon tuzu ilave edilerek ateşten alınır.Limon tuzu ve limon suyu vişne reçelinin şekerlenmemesi için içine eklenmektedir.
Kiraz Reçel

Kiraz Reçeli Tarifi 
Bir kilogram kiraz, bir tane limon, 6 su bardağı şeker, bir çay kaşığı limon tuzu, 
Kiraz reçeli nasıl yapılır? 
Geniş bir kap içerisine su doldurun.Kirazları ayıklanmadan içine koyun.El yardımı ile bir iki kez karıştırılıp çalkalayın.Yeni geniş bir kap içine su doldurun.Kirazlar el yardımı ile toplanarak yeni su dolu kabın içerisine doldurulur.Eski su kabı dökülür.Kirazlar temizleninceye kadar bu işleme devam edilir.Kirazlar yapraklarından ayrılır.Temiz bir tencere içerisine yerleştirilir.Tencere içerisine bir kat çilek bir kat şeker olacak şekilde kat yapılarak tencereye konulur. 1 gece şekerli halde bekletilir.Ertesi gün orta ateşte hiç su eklemeden kaynatılır. Kaynama sırasında biriken köpükleri kepçe yardımı ile sürekli alınır. 1 limonun suyu ve limon tuzu ilave edilerek ateşten alınır.Limon tuzu ve limon suyu vişne reçelinin şekerlenmemesi için içine eklenmektedir.
Ayva reçel

Ayva reçeli tarifi 
Bir kilogram hayvan, 6 su bardağı şeker, bir çay kaşığı ucu ile limon tuzu, bir tane limon 
Ayva reçeli nasıl yapılır 
Ayvaları bol su ile yıkayın. Ayvaları soyup dilimler haline getirin. Hayvanın orta kısımlarını çıkarın.Ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.Farklı bir tencere içerisine kabukları ve ayvaların orta kısımlarını 3 su bardağı su ile kaynatın. Kaynama sonunda bu suyu alın.Elde ettiğiniz su ile doğradığınız ayvaları iyice haşlayın.Ayvalar yumuşak hal aldıktan sonra üzerine şeker ekleyip yavaş yavaş kaynatın.Limonun suyunu sıkın ve limon tuzu ekleyip karıştır.Ilık duruma girince kavanozlara paylaştırın.
Kayısı reçel

Kayısı reçeli tarifi 
Bir kilogram kayısı,6 su bardağı şeker, bir tane limonun suyu,bir çay kaşığı limon tuzu 
Kayısı reçeli nasıl yapılır 

Kayısıları bol su ile yıkayın.Kayısıların çekirdeklerini tam olarak bölmeden çıkarın.Şeker 3 su bardağı su ile kaynatıp iyice koyu hale getirin.Hazırladığınız kayısıları bütün olarak ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya devam edin.Ocaktan alıp bir gün kendi suyunda bekletin.Çok sulu duruma gelmişse biraz daha kaynatıp limon suyu ilave edin.Ilık duruma gelince kavanozlara paylaştırın.Sonra yarım kalan suyu ilave edin.
 Erik reçel

Erik reçeli tarifi 
Bir kilogram erik,6 su bardağı şeker, bir tane limonun suyu,bir çay kaşığı limon tuzu 
Erik reçeli nasıl yapılır 
Erikleri bol su ile yıkayın.Erikleri çekirdeklerini tam olarak bölmeden çıkarın.Şeker 3 su bardağı su ile kaynatıp iyice koyu hale getirin.Hazırladığınız erikleri bütün olarak ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya devam edin.Ocaktan alıp bir gün kendi suyunda bekletin.Çok sulu duruma gelmişse biraz daha kaynatıp limon suyu ilave edin.Ilık duruma gelince kavanozlara paylaştırın.Sonra yarım kalan suyu ilave edin.
Kızılcık reçel

Kızılcık reçeli tarifi 
Bir kilogram kızılcık,6 su bardağı şeker, bir tane limonun suyu,bir çay kaşığı limon tuzu 
Kızılcık reçeli nasıl yapılır 
Kızılcıkları bol su ile yıkayın.Kızılcıkların çekirdeklerini tam olarak bölmeden çıkarın.Şeker 3 su bardağı su ile kaynatıp iyice koyu hale getirin.Hazırladığınız kızılcıkları  bütün olarak ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya devam edin.Ocaktan alıp bir gün kendi suyunda bekletin.Çok sulu duruma gelmişse biraz daha kaynatıp limon suyu ilave edin.Ilık duruma gelince kavanozlara paylaştırın.Sonra yarım kalan suyu ilave edin.
Portakal Reçeli

Portakal Reçel Tarifi
5 tane yafa portakalı,6 su bardak toz şeker,1 tane limonun suyu ve yarım çay kaşık limon tuzu
Portakal Reçel Nasıl Yapılır?
Portakalların kabuklarını ince rende ile rendeleyin.Kabukları bol su ile haşlayın. Suyunu bir kez değiştirin.Soğuk duruma gelince boyuna doğru 1  parmak genişliğinde dilimleyin.Tencere ev 1 kat Portakal 1 katı şeker olacak şekilde yerleştirip kısık ateşte kaynatın. Reçel kıvam alınca üzerine biriken köpükleri alın.Limon suyu ve limon tuzu ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan indirin.Ilık duruma gelince kavanozlara paylaştırın.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt