}); İstiridye tatlısı | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » İstiridye tatlısı


İstiridye tatlı

İstiridye tatlısı Malzemeleri
250 gram tereyağı ( oda sıcaklığında ) 
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
2 yumurta
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2,5 -3 su bardağı arası un 
Şerbeti için 
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

İstiridye Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya çıkınca bir kaç damla limon sıkın. 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Şerbet tamamen soğuk olacak. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın. Kenarlarını çatlatmadan hafifçe bastırarak yassılaştırın. Bardakla hamurun üstüne hafifçe bastırarak fotoğraftaki istiridye şeklini verin. Tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca tamamen soğumuş olan şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekmesi için 2-3 saat kadar bekletin.Afiyet olsun

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt