}); Eğitici Oyuncakların Çocuk Gelişimine Katkısı | İncilay yemek tarifleri blogu


Eğitici Oyuncakların Çocuk Gelişimine Katkısı
Eğitici oyuncaklar ile oynamayan eski nesil genellikle şu sözü sık söylerler.
"Bizim zamanımızda oyuncak yoktu kendi oyuncağımızı kendimiz yapardık."
Alınan oyuncaklara karşıda şu sözü söylerler;
"Bu kadar oyuncağı almaya ne gerek var?"
Eleştiren anne ve babalar oyuncakların pahalı oluşu konusunda haklı olabilirler.Fakat oyuncakların yararsızlığı konusunda aşağıdaki bilgileri okuduktan sonra fikirlerinin değişeceğini umuyorum.İşte günümüz çocuklarının sık oynadığı oyuncakların faydaları;

  • Yapbozlar
Yapbozlar çocukların bilişsel gelişimini ciddi katkı sağlıyor.Beyin jimnastiği ile çocukların karar verme ve problem çözme yeteneğini geliştiriyor.Bir bütünü parçalar ile tamamlayarak karar verme sürecine katkı sağlıyor.
Yapbozlar

  • Kutu oyunları
Çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlayan kutu oyunları ince ve kaba motor kaslarını çalıştırıyor.Anne baba ve kardeş ile birlikte oynanan kutu oyunları aile içinde etkileşimi de arttırıyor.
Kutu oyunları


  • Yazbozlar
Yazbozlar çocukların güzel yazı yazma ve ince motor kaslarının gelişmesine yardımcı oluyor.Yapılan araştırmalarda yazboz ile oynayan çocuklarda estetik bilincinin daha çok geliştiği gözlemlenmiştir.
Yazbozlar


  • Ahşap oyuncaklar
Renkli ahşap oyuncakları dizmek ve örüntü oluşturmak çocuklarda simetri kavramını geliştirerek daha düzenli olmalarını sağlıyor.Çocuklara hayat disiplini kazandırıyor.

Ahşap oyuncaklar

  • Park oyuncakları-minderler
Park oyuncaklarında çocuklar günlük stereslerini ve enerjilerini atarak günün diğer zamanlarında özellikle okulda iyi bir dinleyici oluyorlar.İyi oynamış ve dinlenmiş bir vücut ile okulda anlatılanları anlıyor ve iyi bir dinleyici oluyor.
Park oyuncakları-minderler

  • Evcilik setleri
Özellikle kız çocukların gelişimine katkı sağlıyor.Evcilik içinde oynanan oyunlar sosyal yaşamı daha iyi anlamasına yardımcı oluyor.Evcilik oyunlarının anne ve babalar ile oynanmasının çocuğa ciddi sosyal kakı yapacağı uzmanlar tarafından öneriliyor.
Evcilik setleri

  • Legolar
Lego dizmek çocukların karar verme ve dikkat sürelerini geliştiriyor.El becerilerini geliştirerek fiziksel gelişimine katkıda bulunuyor.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt