}); Kandil Simiti Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

simit kandil


Kandil Simiti Tarifi

250 gr yumuşamış margarin (tereyağ)
2 yk yoğurt
1 yumurta sarısı(akı üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam
Kandil Simiti Nasıl Yapılır?
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurunuz daha sonra kabartma tozunu ilave edip unu azar azar ekleyerek humuru yoğurmaya devam ediniz. Hamur elden çıkınca un eklemeyi bırakınız. Hamurdan parçalar koparıp isterseniz simit şekli ya da gevrek şekli verebilirsiniz. Önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziniz. 180 derecede pişiriniz.Hayırlı kandiller.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt