}); Likopen nedir ? | İncilay yemek tarifleri blogu

Likopen nedir ?

Likopen,domatesin içinde bulunan yararlı bir maddedir.Likopenin kalitesi domatesin kırmızılığına bağlıdır.Bir domates ne kadar kırmızı ise içinde likopen oranı o derece yüksektir. Likopen oranı yaz ve kış domatesi ne göre değişmektedir. Yaz domatesinde kuş domatesi ne göre 5 kat daha fazla likopen bulunur. Likopen oranını etkileyen bir Diğer husus ise domatesin yetiştirilme tarzıdır. Doğan yollarda yetiştirilmiş veya Gün Işığında kurutulmuş domateste likopen oranı daha fazla bulunmaktadır. 
Likopen nasıl kullanılır?
Son yıllarda yapılan araştırmalarda likopenin yüksek düzeyde antioksidan içerdiği ispatlanmıştır. Likopen başta prostat kanseri olmak üzere diğer kanser türlerinde de koruyucu etkiye sahiptir. Ülkemiz domates bakımından zengin bir ülkedir. Domatesin Hem kendisi suyu salçası bolca tüketilmelidir. 
Günlük likopen ihtiyacını karşılamak için mutlaka kaliteli bir domates alınız. Domatesin doğal koşullarda ilaçsız olarak iyi yetişmiş olmasına özen gösteriniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt