Muhallebili Kadayıf Kupta Tarifi
Hafif lezzeti ve görselliği ile ön plana çıkan muhallebi kadayıf kupta göze daha hoş geliyor.Çıtır çıtır lezzeti ile adeta dondurmayı akla getiriyor.İşte lezzetli tatlının malzemeleri;
- 350 gram kadayıf-Ben bu tarifimde hazır kızarmış kullandım.
- 1 küçük kase cevizin içi
- 5 yemek kaşık tereyağı
- 6 yemek kaşık toz şeker
Muhallebi Malzemeleri;
- 5 su bardak süt
- 1 paket krema
- 4 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşık nişasta
- 2 çay bardak toz şeker
Muhallebili Kadayıf Kupta Yapılışı:Bir tencere içine tere yağını alıp hafif eritip üzerine hazır kadayıfı ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra üzerine şeker ekleyip güzelce kavuruyoruz.Tenceredeki tüm kadayıfların hepsinin rengi eşit değişene kadar kavuralım.Üzerine ceviz ekleyip kavurmaya devam edelim.Sonra ocak altını kapatarak ılık duruma gelmesi için bekletelim.Bu aşamadan sonra muhallebisini hazırlamaya geçebiliriz.Farklı bir tencere içine süt,nişasta ve unu alalım.Karıştırarak pişirelim.Üzerine vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmamız gerekiyor dikkat edelim.Muhallebi soğuduktan sonra içine krema ekliyoruz.Sonra tel çırpıcı ile çırparak özdeş olmasını sağlıyoruz.Sonra kupların içine kat yaparak kadayıf-muhallebi-kadayıf-muhallebi örüntüsü ile dolduruyoruz.Arasına meyve de eklenebilir fakat tadı biraz değiştiriyor bu noktada seçim sizin.Sonra dolaba alalım ve 2 saat süre ile bekletelim.Pratik muhallebili kadayıf tatlısı hazır,Allah tadında yedirmeyi nasip etsin afiyet olsun.