Kırmızı Et Yerken Dikkat Edilecekler
Kırmızı et çok iyi kalitede hayvansal proteinler içerir.Proteinlerin yanı sıra demir,magnezyum,fosfor ve çinko minerallerini içeriğinde barındırır.B vitaminlerinden B12,B6 ve B1 vitamini deposudur.Ayrıca A vitamini de içerir.Kırmızı et tüketirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir;
- Kırmızı et kesildikten sonra mutlaka bir gün süre ile uygun ortamda dinlendirilmelidir.
- Et çok yağlı tüketilmemelidir.Et mümkünse içindeki yağ ile kavrulmalı veya pişirilmelidir.Harici eklenen her yağ vücuda ciddi zarar vermektedir.Kullanılacak iç yağ ise çok olmamalıdır.
- Kırmızı et çok susatmaktadır.Bu yüzden susuz kalmayın.Günde 2 litre su içmeye özen gösterin.
- Haşlama veya fırında pişirilen et kızartılmış veya ızgara yapılmış etlere göre sağlık açısından daha faydalıdır.
- Kırmızı etin sindirim kolaylığı için sebze ile birlikte tüketilmeye özen gösteriniz.
- Et sade tüketilecekse yanına sindirimi kolaylaştıran yoğurt ayran benzeri içecekler eklenmelidir.