}); Kırmızı Et Yerken Dikkat Edilecekler | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » » Kırmızı Et Yerken Dikkat Edilecekler

Kırmızı Et  Yerken Dikkat Edilecekler

Kırmızı et çok iyi kalitede hayvansal proteinler içerir.Proteinlerin yanı sıra demir,magnezyum,fosfor ve çinko minerallerini içeriğinde barındırır.B vitaminlerinden B12,B6 ve B1 vitamini deposudur.Ayrıca  A vitamini de içerir.
Kırmızı et tüketirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir;

  • Kırmızı et kesildikten sonra mutlaka bir gün süre ile uygun ortamda dinlendirilmelidir.
  • Et çok yağlı tüketilmemelidir.Et mümkünse içindeki yağ ile kavrulmalı veya pişirilmelidir.Harici eklenen her yağ vücuda ciddi zarar vermektedir.Kullanılacak iç yağ ise çok olmamalıdır.
  • Kırmızı et çok susatmaktadır.Bu yüzden susuz kalmayın.Günde 2 litre su içmeye özen gösterin.
  • Haşlama veya fırında pişirilen et kızartılmış veya ızgara yapılmış etlere göre sağlık açısından daha faydalıdır.
  • Kırmızı etin sindirim kolaylığı için sebze ile birlikte tüketilmeye özen gösteriniz.
  • Et sade tüketilecekse yanına sindirimi kolaylaştıran yoğurt ayran benzeri içecekler eklenmelidir.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt