}); Göz Estetiği Nedir Merak Ettiniz mi | İncilay yemek tarifleri blogu

Göz Estetiği Nedir Merak Ettiniz mi?

 Göz çevresindeki kırışmalardan,göz altındaki torbalar,doğumdan kaynaklı şekil bozukluklarında kapak düşüklerine ve yüz felci troit gibi sistemik rahatsızlıklardan gözlerin sebep olduğu sorunlar kısa süren ameliyatlar sayesinde düzelebiliyor.Bunun yanında ameliyatsız da bazı yöntemler göz estetiğinde etkili oluyor.

Peki göz çevresindeki sorunlar ile ilgili hangi branşlar ilgileniyor? 
Göz biliminin diğer adı oftalmolojidir.Bu bilim dalı göz kapakları, gözyaşı yolları, göz çevresindeki dokuların ve göz çukurları orbita ile ilgilenen özel bir branştır. 
Oftalmik plastik okula plastik olarak dallara ayrılan bu branşlar göz çevresinde oluşan dokuların hastalıklarında,travmalarda kaza ya da çevresel faktörlerle oluşan hasarlar ilgilenir. 

Göz kapağında hangi şekil bozuklukları düzeltilebiliyor? 

  • Alt ve üst göz kapağında olan düşüklükler ptosiz 
  • Doğumdan kaynaklı göz kapağı şekil bozuklukları 
  • Yüz felcine bağlı olarak gelişen göz kapak bozuklukları 
  • Göz altı torbaları 

Peki göz kapağı estetiğinde en çok nelere dikkat edilmelidir? 
Göz estetiğini başarılı bir şekilde geçmesi için kişinin daha sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşması hedeflenmelidir.Bu hedefleme de göz kapaklarının çalışma şekline zarar verilmemelidir.Verilen zararlar geri dönülmeyecek hasarlar oluşturabilir.Hastanın detaylı muayenesi yapılmalı ve hastanın ihtiyacı olan yöntemler önceden belirlenmelidir. 

Göz estetiği operasyonunda sonraki süreç şu şekilde işlemektedir:Göz kapatılmaz.Ve buz pansumanı uygulanır.Genellikle hastalar hastane ortamında birkaç saatlik gözler sonrasında taburcu edilir. Hastaların genellikle evde bir iki gün geçirebilecekleri buz pansuman tedavisi önerilir. Birkaç gün içerisinde göz çevresinde dokularda ödem morarma görülebilir. Ağrı şikayetleri genellikle nadir olmaktadır. 
Göz çevresinde olan renk değişimleri genelde bir hafta on gün içerisinde düzelmektedir.Estetik dikişler ise 7 gün içerisinde alınmaktadır. Operasyon sonrasında göz ve çevresinde kesinlikle iz kalmamaktadır. Göz sağlığınız için mutlaka uzman bir hekimden yardım almalısınız. 

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt