Tramisu Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
3.5 kahve fincanı şeker
Bir fiske tuz
3 yk kakao
1 kahve fincanı süt
4 kahve fincanı un
Kabartma tozu
Vanilya
Krema Malzemeleri
4 sb süt
1 sb şeker
1 yumurta sarısı
3 yk tepeleme un
3 yk tepeleme nişasta
200 gr labne peyniri
Keki ıslatmak için
1 sb ılık su
1 kahve fincanı süt
3 tk şeker
2 tk granül kahve
Tramisu Kek Yapılışı:Öncelikle kremayı hazırlayın. Süt, şeker, un, yumurta sarısı ve nişastayı soğukken tel çırpıcıyla çırpın. Ocağa alın. Göz göz koyulasıncaya kadar pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısmayı unutmayın. Pişen kremayı sopumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra labneyi ekleyin. 7-8 dk iyice çırpın. Dinlenmeye bırakın.Keki için yumurtanın sarısı ve şekeri iyice çırpın. Beyazını bir fiske tuzla ayrıca çırpın. Sarı karışımın içine kabartma tozu, vanilya, un ve kakaoyu ekleyin karıştırın. Üzerine çırptığınız köpük köpük beyazı ekleyin. Alttan üste yedirerek spatulayla karıştırın. Ayarlanabilen çember 22 cm lik kalıba dökün. 180° de pişirin. (hikayede öne çıkanlara bakabilirsiniz)Pişen keki soğuyunca üçe bölün. Keki ıslatmak için kullanacağınız karışımı hazırlayın. Bir parçayı kalıba yerleştirin 4-5 kasık karışımla ıslatın.Kremanın 3 te 1 ini dökün. Tekrar kek yerleştirin tekrar ıslatın. Kremayı dökün.Bu işemi en son kremayı üste dökene kadar tekrarlayın. Dolaba koyun bir gece dinlensin.Sunumdan önce kakao serpin.Afiyet olsun