}); 1 Haftada Selülit Nasıl Geçer? | İncilay yemek tarifleri blogu

selülit bacak

1 Haftada Selülit Nasıl Geçer? 

Selülit modern çağ ile birlikte gelişen hatalı beslenme hareket etme gibi pek çok faktöre bağlı olarak gelişebilen durumdur. 


Selülitin tedavisi bazen zor olabilmektedir.Selülitin tıptaki adına lipodistrofi denir.Erkeklerde daha çok göbek ve cinsel organda görülen selülit kadınlarda kalça ve basen bölgelerinde görülmektedir.Selülitin kadınlarda görülme sıklığı erkeklerden daha fazladır.Bunun nedeni olarak hormonun etkenler gösterilmektedir. 



Selülitin oluşmaması için neler yapılmalıdır? 



  • Bitkisel takviyeler alınarak selülitin önüne geçilebilir. 
  • Bitki çayları içilerek yardımcı önlem alınabilir. 
  • Yemeklerde bazı baharatlar kullanmak selülitin oluşumunu engelleyebilir. 
  • Beslenme konusunda önlemler alınarak  selülit durdurulabilir. 
  • Bilinçli masajlar selüliti durdurabilir. 



Bitkisel takviyeler 
Doktor gözetiminde kullanılacak ananas özlü haplar, papaya hapları ,enginar hatları ve zencefil hapları bu konuda yararlı olmaktadır.Bitkisel takviyeler yanında mutlaka  diyet-beslenme-spor üçgenine gereken özen gösterilmelidir. Aksi takdirde bitkisel takviyelerin çok da faydası olmayacaktır. 


Bitki Çayları 
Bitki çayları başlı başına selüliti yok etmemektedir.Yeşil çay,biberiye çayı rezene çayı,zencefil ve mısır püskülü gibi çaylar zayıflama konusunda yardımcı olabilir. Bu haliyle selülitin oluşmasını engeller. 


Bitki Çaylar


Baharatlar 
Zerdeçal,biberiye,mercan köşk,maydanoz kereviz sapı ve zencefil selülitin yaygınlaşmasını engellemektedir. 


Beslenme Önerileri 
Özellikle su tüketimine dikkat edilmelidir.Günde iki buçuk litre ılık su tüketmek bu konuda faydalı olabilir Asitli içecekler, kahveler ,doğum kontrol hapları doğmuş yağlı gıdalar,şarküteri ürünleri beyaz şeker beyaz un ve alkollü içecekler selülit oluşumunun hızlandırmaktadır.Bu tür yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi önerilir. 
Beslenmede en çok yeşil yapraklı ve lifli sebzeler tüketmeye gayret edilmelidir.Yemeklerde tere ıspanak pırasa maydanoz gibi sebzeler kulanmak tüketmek bu konuda fayda vermektedir. 


MASAJ TEKNİKLERİ


Masaj Tekniği 

Doğru duş alma bu konuda çok etkilidir.Banyolarda kullanılan keseler Mümkünse İpek kese olmalıdır.Sert lifli keseler kullanılarak sorunlu bölgeler aşağıdan yukarıya doğru basınç oluşturulacak şekilde yıkanmalıdır.Deri üzerine yapılan sürekli mesajlar 1 hafta süre sonunda olumlu sonuçlar verebilmektedir. 
Son yıllarda klinik ortamlarda geliştirilen masaj teknikleri bu konuda faydalı olabilir. Sertifikası olan Masaj salonlarına giderek masaj yaptırabilirsiniz.



About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt