}); Mermer Tatlısı Nasıl Yapılır | İncilay yemek tarifleri blogu

Mermer Tatlısı

Mermer Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mermer tatlısı nefis ve sunumu güzel tatlılar arasında yer alır.Limon ve muhallebi ile yapılan tatlı içinde renk vermek için zerdeçal kullanılır.

İşte mermer tatlı için malzemeler;

Limonlu kısmı için;
4 sb su
3 adet limon suyu
1 sb toz şeker
2 yk tepeleme un
2,5 yk tepeleme buğday nişastası
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal(renk vermek için)

Muhallebisi için;
3 sb süt
Yarım sb şeker
3 yk tepeleme un
1,5 yk tepeleme buğday nişastası
1 paket vanilya

Mermer Gibi Tatlı Yapılışı

İki tencereyi de hazırlayın. Beyaz kısmına vanilyayı piştikten sonra ekleyin. Her iki tencereyi de aynı anda karıştıra karıştıra pişirin. Silikon ya da döküm kek kalıbını su ile ıslatıp fazla suyunu dökün. Bir kepçe sarı bir kepçe beyaz muhallebiden kalıba dökün. Oda ısısına gelince en az 5 6 saat buz dolabında dinlendiriniz. Afiyet olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt