}); Dişlerime Nasıl Bakmalıyım? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Dişlerime Nasıl Bakmalıyım?


Dişlerime Nasıl Bakmalıyım?

Diş bakımının öncelikli amacı diş çürüklerine ve diş eti hastalıklarına neden olan plağı gidermektir.Plak oluşumu ise yediğimiz besinlerden oluşmaktadır.Eğer takma diş kullanıyorsanız plak oluşumu tatma ve koku duygularımızı etkileyeceğinden temizliğine çok önem vermelisiniz. 

Günde en az 2 kez özellikle her yemek sonrası dişlerinizi fırçalamalısınız.Bu fırçalama işlemi plak oluşumunu önleyecektir.Diş fırçalarken kısa ve aşırı yukarı hareketler yapmak en doğrusudur.Fırçalama esnasında dilinizi unutmayın.Yumuşak ve kıllı diş fırçaları diş minesi için idealdir.Fakat her 3 ayda bir yenilenmesi gerekir. 

Floridli diş macunu kullanmak ve gargara yapmak plak oluşumunu engelleyecek nefesinizi tazeleyecektir. 

Diş ipi kullanmak diş etleri açısından sağlıksızdır.Eğer diş ipi kullanıyorsanız diş ipini dişlerinizi geçirdikten sonra "C " çizecek şekilde tepeye kadar temizlemelisiniz.Diş dipleri dişleri aşındırdığından veya diş etlerini kestiğinden bakteri girişi hızlandırmaktadır.Bunun için diş ipini çok kullanmamanızı tavsiye ederiz. 

Yılda en az 2 kez diş kontrolü için doktora gitmenizi öneririz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt