}); Gebelik planı nedir ? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Gebelik planı nedir ?

Gebelik plan

Gebelik planı nedir ?

Gebe kalmaya çalışmadan önce bir takım planlar yapmalısınız.Öncelikle sağlıklı olmanızı sağlayacak adımlar atmalısınız.Bu adımlar sağlıklı bir bebeği başarıyla doğurmak için en güvenilir basamaklar olacaktır. 
Sigarayı bırakmalısınız 
Sağlıklı bir bebek doğurmak için yapabileceğiniz en önemli adımdır. 
Toksin maddelerden uzak durmalısınız.Alkol veya satışı yasak uyuşturucuları kullanmak hem kendinize hem de bebeğin sağlığına ciddi zarar vermektedir.Bunların yanında kahve ve çayı da 
günde 1 fincan kadar içmelisiniz. 
Sağlıklı beslenmelisiniz.Vitamin yönünden zengin meyve ve sebzeler tüketmelisiniz. 
Folik asit gebelikte önem taşımaktadır.Folik asit bakımından zengin besinler merkezi sinir sistemi bozukluğu olmayan bebek doğurmanızı sağlayacaktır. Doktorunuza danışarak bol miktarda folik asitli yiyecekler tüketmelisiniz. 
Kilonuza dikkat etmenizde fayda var.Eğer çok zayıf sanız gebelikten önce biraz kilo almalısınız.Şişmansanız  yüksek yağlı yiyecekleri tüketmemelisiniz. 
Düzenli uyku sizi en iyi şekilde gebeliği hazırlayacaktır.Hafif egzersizler yaparak planlı olmalısınız. 
Su toksinlerin vücuttan atılmasında en önemli içecektir.Günde en az 8 bardak su içmelisiniz. 
Doğum kontrol hapları kullanıyorsunuz bu konuda mutlaka uzman hekim'in danışmalısınız. 
Sağlıklı dişler gebelikte çok önem taşıyor.Tüm dişlerimizi yaptırarak gebelikte diş sorunlarından uzak durmalısınız.Bu sayede gebelik sırasında röntgen çektirmek veya anestezi yaptırmak zorunda kalmazsınız. 
Psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmelisiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt