}); Okullarda Öğrencilere Atık Pil Toplatmak Doğru mu? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Okullarda Öğrencilere Atık Pil Toplatmak Doğru mu?

Okullarda Öğrencilere Atık Pil Toplatmak Doğru mu?

Okullarda Öğrencilere Atık Pil Toplatmak Doğru mu?

Okullarda geri dönüşümü teşvik etmek amacı ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Bu etkinlikler arasında mavi kapak toplama,kağıt-karton toplama ve atık pil toplama yer alıyor.

Çocuklarımızın geri dönüşümü ve tasarrufu öğrenmeleri çok önemli fakat içinde ağır kimyasallar bulunan atık pillerin çocuklar tarafından toplanması ne kadar doğru?

Pil içinde yer alan cıva,kadmiyum ve kurşun gibi ağır metaller insan vücuduna nüfuz ettiğinde ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Özellikle çocuklardaki merak göz önüne alındığında atık pillerin içini açabileceği endişesi hiç düşünülmüyor mu?Veya atık pilin çocuğa ulaşmadan açık duruma gelebilirliği düşünülmüyor mu?

Yapılan bilimsel araştırmalarda 10 yaş altı fen okur yazarlığı olmayan çocuklarda,çocukların nesneyi tanımak için ısırdıkları ,ağızlarına götürdükleri ve tattıkları gözlemlenmiştir..
Hal böyle olunca ağır kimyasal maddelerin çocukların vücutlarına doğrudan geçebileceği ihtimali fikir edilemiyor mu?

Bugünkü kanser vakalarının %15 in doğaya atılan atık pillerden oluştuğu kayıt altında.Atık pillere doğrudan maruz kalanların ise kanser,karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına yakalandıkları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda...

SON SÖZ
Okullarımızda çocuklarımıza geri dönüşümün anlatılması ve teşvik edilmesi güzel bir olaydır.Fakat tehlikeli sonuçları doğabilecek geri dönüşüm maddelerinin çocuklar tarafından toplatılması doğru değildir.

Bir veli olarak çocuğuma pil toplatan öğretmenden ve okul idaresinden şikayetçi olacağımı ,hukuki hakkı çocuğum adına arayacağımı yüksek ses ile belirtiyorum.

Tüm yetkilileri  bu konuya duyarlı olmaya davet ederken gereğini yapmaları beklentisi içindeyim.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt