}); Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi


Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi

Glutensiz kurabiye özellikle gluten duyarlılığı olanların tercih ettiği kurabiyeler arasında yer alır.

125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı şeker 
Yarım paket kabartma tozu
 Aldığı kadar glutensiz un
Üzerine bağdat marka susam çörek otu ve haşhaş

Nasıl Yapılır?

Margarin sıvı yağ yumurta karıştırma kabına alıyoruz üzerine şeker tuz mahlep ekliyoruz karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz ben çubuk şeklini verdim üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu ve haşhaş serpip 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir yaklaşık 15 dakika kadar hamur glutensiz un olduğu için farklı şekiller verirken zorlana bilirsiniz glutensiz un kullananlar bilirler çok cabuk dagılan bir un yumuşak bir kurabiye oldu denemenizi tavsiye ederim.

*Bu tarif instagram Zehranın glutensiz mutfağından alınmıştır.Zehra Hanım'ın sayfasını buraya tıklayarak takibe alabilirsiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt