Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Glutensiz kurabiye özellikle gluten duyarlılığı olanların tercih ettiği kurabiyeler arasında yer alır.
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar glutensiz un
Üzerine bağdat marka susam çörek otu ve haşhaş
Nasıl Yapılır?
Margarin sıvı yağ yumurta karıştırma kabına alıyoruz üzerine şeker tuz mahlep ekliyoruz karıştırıyoruz un ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz ben çubuk şeklini verdim üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu ve haşhaş serpip 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir yaklaşık 15 dakika kadar hamur glutensiz un olduğu için farklı şekiller verirken zorlana bilirsiniz glutensiz un kullananlar bilirler çok cabuk dagılan bir un yumuşak bir kurabiye oldu denemenizi tavsiye ederim.
*Bu tarif instagram Zehranın glutensiz mutfağından alınmıştır.Zehra Hanım'ın sayfasını buraya tıklayarak takibe alabilirsiniz.