}); Tereyağlı Börek Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Tereyağlı Börek Tarifi



Tereyağlı Börek

Tereyağlı Börek Tarifi

Malzemeler


4 adet yufka
125 gr eritilmiş tereyağ
1 su bardağına yakın nişasta

İç harcı;

250 gr kıyma
5-6 adet pırasa ince doğranmış
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber pulbiber kırmızı toz biber

Tereyağlı Böreğin Yapılışı

Önce iç harcı hazırlayalım. Yağı bir tavaya koyalım. Önce ince doğranmış pırasaları biraz soteleyelim. Sonra kıymayı ekleyip iyice karıştıra karıştıra pişirelim. Baharatları da ekleyip kapatalım biraz soğusun. Sonra bir yufkayı alalım. Önce erimiş tereyağı sürelim. Sonra süzgeçle nişasta serpelim. Çok ya da az gelmesin. Sonra ikiye katlayıp aynı işlemi tekrar yapalım. Düz olan geniş olan kısma iç harcı koyup rulo şekilde saralım. 5-6 cm genişliğinde dilimler keselim. Bütün yufkaları bu şekilde bitirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim 190-200 derecelik fırında pişirelim sıcak sıcak yiyelim

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt