Tereyağlı Börek Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
125 gr eritilmiş tereyağ
1 su bardağına yakın nişasta
İç harcı;
250 gr kıyma
5-6 adet pırasa ince doğranmış
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber pulbiber kırmızı toz biber
Tereyağlı Böreğin Yapılışı
Önce iç harcı hazırlayalım. Yağı bir tavaya koyalım. Önce ince doğranmış pırasaları biraz soteleyelim. Sonra kıymayı ekleyip iyice karıştıra karıştıra pişirelim. Baharatları da ekleyip kapatalım biraz soğusun. Sonra bir yufkayı alalım. Önce erimiş tereyağı sürelim. Sonra süzgeçle nişasta serpelim. Çok ya da az gelmesin. Sonra ikiye katlayıp aynı işlemi tekrar yapalım. Düz olan geniş olan kısma iç harcı koyup rulo şekilde saralım. 5-6 cm genişliğinde dilimler keselim. Bütün yufkaları bu şekilde bitirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim 190-200 derecelik fırında pişirelim sıcak sıcak yiyelim