}); 5 Adımda Damar Sertliğinden Kurtulun! | İncilay yemek tarifleri blogu

Damar Sertlik


5 Adımda Damar Sertliğinden Kurtulun!


Yanlış beslenme ve yaşlanma sürecinin doğal parçası olan damar sertliği atar damarların iç kısmında biriken yağ tortuları ile oluşur. 

Yüksek tansiyon,şeker,şişmanlık,yüksek kan kolesterolü,sigara ve yağlı yiyecekler damar sertleşmesini daha da hızlandırır. 

Peki damar sertliğinden kurtulmak için neler yapmalıyım?

Sigarayı Bırakın! 
Damak sertliğini azaltmanın en önemli adımı sigarayı bırakmaktır.Sigara başlı başına risk etmenleri arasında yer alır.Sigara yüksek kolesterol yağlı yiyecekler ve egzersiz yapmamanın etkilerini 2'ye katlar.


Tansiyonunuzu Düşürmeye Çalışın! 
Yüksek tansiyon,kalp atar damarlarındaki hasarın habercisi olabilir.Her birey tansiyonunun her yıl mutlaka ölçtürmeli ve kaydetmelidir.Eğer bir şeker hastasıysanız bu işlemi daha sık yapmalısınız. 


Yemek Yeme Alışkanlığınızı Gözden Geçirin!
Çok tuzlu ve çok şekerli yiyeceklerden uzaklaşın. Mutlaka günlük 3-4 porsiyon meyve ve sebze tüketin. Vücudunuza giren toplam yağ miktarını azaltın(yağsız peynir,yağsız yemek gibi).Doğal yağlar tüketmeye çalışın.Yemek yeme takıntılarınızı gözden geçirin.


Daha Çok Hareket Edin !
Egzersiz yaparak kilonuzu kontrol altında tutun.Günlük 30 dakika aynı tempoda yürümeyi kendinize hedef edinin.Bisiklet sürmek,yüzmek gibi haftalık periyotlar da 2-3 kez yapacağınız etkinlikler belirleyin.

Sağlıklı Kiloda Kalmaya Çalışın! 
Boyunuza uygun normal bir kilo ağırlığında kalmaya çalışın.Şişmanlık damar sertlikleri için önemli bir risk etmenidir.Şişmanlık damar sertliği yanında şeker ve yüksek tansiyonunda habercisidir.
Youtube kanalıma abone olarak destek olabilirsiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt