Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi Malzemeleri
6 tane yumurta
1. 5 su bardak şeker
1/2 çay bardak ılık su
1 su bardaktan 2 kaşık eksik un
2 yemek kaşık kakao
1 su bardak nişasta
1 dolu çay kaşığı kabartma toz
Pandispanyayı ıslatmak için:1 buçuk su bardak süt
Ara kreması için malzemeler:
200 gram krema
80 gram sütlü çikolata
1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardak soğuk süt
Çilek, damla çikolata
Pasta üzerine sos için:
1 buçuk paket kare bitter çikolata
Yarım paket krema
Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Pastanın öncelikle pandispanyası hazırlanır.Pandispanya için yumurta,şeker ve ılık su 10 dakika süre ile uygun kap içinde çırpılır.Kalan kuru malzemeler hamur içine ilave edilir.Bu aşamadan sonra spatula ile karışım karıştırılır.
Kelepçeli kalıp hazırlanır.İçine fırın kağıdı serilir.Hamur dökülüp 180 derece ayar ile 45 dakika pişirilir.
Krema ve çikolata eritilir.Soğuk duruma gelince krem şanti ve süt birlikte mikser yardımı ile çırpılır.Bu arada pandispanya soğuk duruma gelmesi için ters çevrilir.Pandispanya 3 eşit dilim ile kesilir.Süt ile ıslatılır.
Ara kısımlarına krema sürülür.Doğranmış çilekler ve damla çikolataları yerleştirilir.Tüm kek dilimlerine aynı işlem uygulanır.
Pasta üzeri çilek veya istenilen diğer meyveler ile süslenir.Pasta bir gece buzdolabında beklemeye alındıktan sonra servis edilir.Afiyet Olsun.