}); Hangi Masaj Yöntemini Seçmeliyim? | İncilay yemek tarifleri blogu

masaj yöntemleri

Hangi Masaj Yöntemini Seçmeliyim?

Tüm masaj yöntemleri zihin ve beden dengesi sağlamak,vücudu eski haline getirmek kişiye iyilik duygusu sağlamak için dokunma-bastırma yolu ile yapılan vücut manipülasyonlardır.

Size uygun masaj yöntemini seçerek rahatlama yoluna gidebilirsiniz. 


İsveç Masajı 
19.yüzyıl sonlarında İsveç'te geliştirilmiş klasik batı masajıdır.Kasılmaları ve gerilimi yatıştırmak amacı ile yapılır. 

Şiatsu Masajı 
Japonlara özgü bir masajdır. Vücut enerji boylamlarını tespit edip noktalama yolu ile yapılır.Japonya'da bu masaja iğnesiz akupunktur da denilmektedir. 
Şiatsu Masajı

Rolfing  masajı 
Amerika'ya özgü masaj türüdür.Vücudun dokusunu ve kaslarını germe işlemi ile yapılır.Yoğun bir şekilde yapılan masaj türünde bedenin duruşunun iyileşmesi hedeflenmektedir.
Rolfing  masajı

Looyenwork masajı 
Kasları germek ve uzatmak için yapılan bu masaj türünde yoğun bir şekilde vücuda basınç uygulanmaktadır.Bu masaj türünde bedenin doğal dengesi yerine getirilmeye çalışılır. 

Trager Masajı 
Batı kökenli beden çalıştırma masajıdır.Duygusal ve fiziksel gerilimi rahatlatma amacı ile yapılır.Baskı ve sallama metodu uygulanır. 

Hellerwork masajı 
Amerikan kökenli bu masaj türünde vücudun rahatlatmak ve eski haline getirmek hedeflenir. Hareket becerisi ön plandadır. 


Tay masajı 
Daha çok uzman yardımı ile yapılan enerji sistemini ön plana alan masaj türüdür.El,dirsek,diz ve ayaklara yapılır. 
Tay masajı

Tui na masajı 
Daha çok Doğu Asya'da Çin'de meşhur olan bu masaj türünde boyun,kol ve ayak üzerine yoğun masaj yapılır. 
Tui na masajı

Baş masajı 
Kızılderili masajı olarak da bilinen en eski masaj türlerindendir.Sırtın üst kısmı, omuzlar ,boyun ve baş üzerine yapılır.Baş masajı mutlaka uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır.

Youtube kanalımıza abone olarak destek olabilirsiniz.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt