}); Meme Estetiği Nedir Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » » Meme Estetiği Nedir Nasıl Yapılır?

Meme Estetik

Meme Estetiği Nedir Nasıl Yapılır?

Memelerin yaşlanmayla birlikte deforme olması, şeklinin ve büyüklüğünün değişkenlik göstermesine sebep olur. Memelerde sarkmaların ve deformasyonların oluşmasında yer çekiminin de ciddi oranda etkisi bulunmaktadır.


Yaşlanmayla birlikte kadınlar deforme olmuş, sarkık memelerinden şikâyet etmekteyken genç yaştaki kadınlarda en sık görülen sorun meme küçüklüğüdür.

Unutulmamalıdır ki hayatın her döneminde memeler aynı güzellikte olmazlar.

Deforme olmuş, sarkmış memeleri dikleştirmek, büyük memeleri küçültmek veya küçük memeleri büyütmek amacıyla yapılmakta olan meme estetiği ameliyatları, burun estetiği ameliyatından sonra en yaygın yapılmakta olan ve en başarılı sonuçları veren estetik ameliyat türüdür.

Vücutla uyumlu güzel memelere sahip olunabilmesi için meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatlarının estetik cerrahi merkezlerinde estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir.

Meme büyütme ameliyatı burun estetiği ameliyatından sonra en fazla uygulanan estetik ameliyat türüdür. Meme büyütme ameliyatı ile memeler büyütülerek vücutla uyumlu hale getirilmektedir.

Memelerin vücut ölçülerine göre olması gerekenden küçük olması kadınları cinsel kimlik bunalımına itmekte estetiksel problemlerle birlikte psikolojik problemleri de beraberinde getirmektedir.

Kadınların memelerindeki estetiksel problemleri ve bu problemlerden kaynaklı psikolojik problemleri gidermekte olan meme büyütme ameliyatı, gelişim sürecini tamamlamış ve ameliyatın seyrini etkileyecek düzeyde bir rahatsızlığı bulunmayan tüm kadınlara yapılabilmektedir.
Yaşın ilerlemesi, kilo kaybı, hamilelik ve emzirme; memelerin yıpranmasına, içinin boşalarak sönük bir hale gelmesine ve sarkmasına sebep olmaktadır.

Sarkık ve sönük memeler kadınlarda estetiksel ve psikolojik problemlere sebep olur. Meme dikleştirme ameliyatı ile deforme olmuş sönük ve sarkık memeler silikon ve dolgu maddeleri ile dolgunlaştırılmakta ve dikleştirilmektedir.

Dolgunlaştırılan ve dikleştirilen memeler kadınların psikolojik açıdan kendilerini iyi hissetmelerini, estetik açıdan iyi görünmelerini sağlamaktadır.

Meme dikleştirme ameliyatı, ameliyatın seyrini etkileyecek düzeyde rahatsızlığı olmayan, gelişim sürecini tamamlamış tüm kadınlara yapılabilmektedir.

Genellikle aşırı kilolu ve doğum yapmış kadınlarda görülmekte olan meme büyüklüğü rahatsızlığı estetiksel ve psikolojik sorunları beraberinde getirmektedir. Meme küçültme ameliyatları ile memeler küçültülerek birbirleriyle ve vücutla orantılı hale getirilir.

Meme küçültme ameliyatları ile memeleri arasındaki orantısızlık ve büyük meme problemi giderilerek kadınlarda var olan meme orantısızlığından ve büyüklüğünden kaynaklı estetik problemler ortadan kaldırılmaktadır.

Meme küçültme ameliyatı gelişim sürecini tamamlamış ve ameliyatı etkileyecek düzeyde rahatsızlığı olmayan tüm kadın ve erkeklere yapılabilmektedir.

Meme estetiği ameliyatlarından sonra yapılması gerekenler:

Meme estetiği ameliyatlarından sonra ilk iki haftalık süreçte sırt üstü yatılmalı, ilk iki gün boyunca kollar mümkün olduğunca az kullanılmalıdır.

Meme estetiği ameliyatları sonrasında estetik cerrahi uzmanlarının uyulmasını istediği tüm kurallara harfiyen uyulmalı, ayrıca kanı sulandırıcı etkisinden dolayı en az 45 gün boyunca hiçbir şekilde aspirin kullanılmamalıdır.


Meme estetiği ameliyatlarından 1 hafta sonra çok ağır olmayan işler yapılmaya başlanabilir.

Meme estetiği ameliyatından 1 hafta sonrasında ameliyat bölgesinde oluşan morluk ve şişlikler azalacağı gibi meme bölgesinde azalan duyu hissi geri dönecektir. Meme estetiği ameliyatlarından birkaç ay sonra memeler en son ve doğal şeklini alır.

Ameliyat esnasında oluşan kesi izleri olabildiğince azalır. Meme estetiği ameliyatlarından belli bir süre sonra memelerin sarkmasını engellemek amacıyla sutyen kullanılmalıdır.

                                Op. Dr. Burak TÜRKYILMAZ
                               http://drburakturkyilmaz.com
                               instagram.com/drturkyilmaz
                               facebook.com/drturkyilmaz

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt