}); Sakızlı Muhallebi | İncilay yemek tarifleri blogu

 Muhallebi Sakızlı

Sakızlı Muhallebi Tarifi

1 litre süt
1 su bardak toz şeker
2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
1 küçük parça damla sakızı


Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp çırpın. Damla sakızını dövüp toz durumuna getirin ve karışıma ekleyin.Tencereyi ocağa alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dk blenderla çırpın. Ne kadar çırparsanız muhallebiniz o kadar lezzetli olur. Çırpma esnasında muhallebinizin kıvamı cıvıklaşacaktır ama soğuduktan sonra eski halini alacaktır. Muhallebinizi servis kaselerine doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğutun.Üzerini süsleyerek servis edin.Afiyet Olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt