Karpuz Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Karpuz sevilen yaz mevsimi yiyecekleri arasında yer alır.Genellikle karpuz yerken çekirdeğini yesem bir zararı olur mu?Veya yediğim karpuz çekirdeği faydalı mı diye kendi kendinize düşündüğünüz olmuştur.
Peki karpuz çekirdeği neye yarar?Karpuzun çekirdeği nelere iyi gelir?Karpuz çekirdeği nasıl yenir?İşte tüm merak edilen soruların cevapları;
Karpuz mucizevi yararları olan bir meyvedir.Genellikle ülkemizde yanlış yeme alışkanlığından dolayı yemek sonrasında tüketilmektedir.Yemekten sonra tüketilen karpuz şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olmaktadır.
Karpuz çekirdeği içinde yer alan 'cucurbocitrin' adlı madde kan basıncını düşürmektedir.Beslenme uzmanları karpuz çekirdeğinin fayda vermesi için kırılarak tüketilmesini öneriyorlar.
Karpuz çekirdekleri içinde yer alan "likopen" maddesi ise kalp krizine karşı koruyor.
Karpuz Çekirdeğinin Yararları
- Vücudun ihtiyaç duyduğu aminoasitleri karşılamaktadır.
- Günde 100 gram tüketilecek karpuz çekirdeği vücudun ihtiyacı olan magnezyumu karşılamaktadır.
- Hipertansiyona ve kalp damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
- Cilt lekelerine ve cilt sağlığına iyi gelmektedir.
- B vitaminleri ve B12 vitamini bakımından zengin olduğundan sinir sistemine iyi gelerek asabiyet hastalıklarına iyi gelmektedir.
- Diyabet hastalıkları için bir avuç karpuz çekirdeği bir lire suda 50 dakika kaynatılarak günde bir su bardak içilerek tüketilmesi önerilir.
- Karpuz çekirdekleri hafızayı güçlendirmektedir.
- Çekirdekler cildi yumuşatarak akne oluşumunu engellemektedir.
- Saç ve baş sağlığına fayda vermektedir.Saçların kırılmasını engelleyerek saç dökülmesini önlemektedir.
- Uygun şartlarda kurutulduktan sonra az miktarlarda tüketilen karpuz çekirdekleri yorgunluğa iyi gelmektedir.