}); Uzun Süre Tok Tutan Besinler | İncilay yemek tarifleri blogu

Uzun Süre Tok Tutan yiyecekler


Uzun Süre Tok Tutan Besinler Listesi

Yemek alışkanlıklarımız birbirimizden farklıdır.Çok çabuk acıkıp bir tülü doymayan yemek alışkanlığına sahipseniz bu yazı tam size göre.....



Neden çok çabuk acıktığınızı düşündünüz mü?Beslenme uzmanlarına göre çok çabuk acıkıp bir türlü doymamak beslenme alışkanlıkları ve tüketilen besinlerin yanlış kombine edilmesi ile ilgili...

İşte Uzun süre tokluk hissi sağlayan besinler

Yumurta
Anne sütünden sonra en güçlü protein  olan yumurta uzun süre tok tutmaktadır.Uzmanlar gün içinde acıkmanın önüne geçilmesi için sabah mutlaka haşlanmış 1 yumurta tüketilmesini önermektedirler.
Yulaf Ezme

Yulaf Ezmesi
Üç yemek kaşık ölçüsünde yulaf ezmesi bir dilim buğday ekmeğine eşittir.Hem besleyici hemde kaloirisi düşüktür.Özellikle diyet listelerinde mutlaka önerilir.Beslenme uzmanları yulaf ezmesini süt veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilmesini önermektedirler.
doğal zeytin yağı

Tekli Doymamış Yağ Grubu
Bu yağ grubu metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeyi de kolaylaştıran yağ grubudur.Avakado,zeytinyağı ve yağlı tohumlarda bulunmaktadır.Yemekler bu yağlar ile yapılıp tüketildiğinde gün içinde acıkma hissi vermemektedir.

Yoğurt ve Süt
Yarım yağlı olarak tüketilen süt ve yoğurt tokluk hissi vermektedir.Tam yağlı süt ve yoğurt aynı zamanda kalıcı kilo yapmaktadır.Protein bakımından zengin olduklarından iştahı kapatmaktadır.
Tarçın  kabuklu

Tarçın 
Kan şekerini düzenleyen tarçın diyabet hastaları için önerilir.Tok tutan besinler listesinde mutlaka yer alır.Acıkma hissini bastırmak için yağsız süt ile karıştırılarak içilmesi tavsiye edilir.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt