}); Memede Meydana Gelen Değişikliklere Dikkat | İncilay yemek tarifleri blogu

Memede değişimler

Memede Meydana Gelen Değişikliklere Dikkat


Yaş ilerledikçe kişi olgunlaşır.Ancak yaşlanmak beraberinde bir çok hastalığı ortaya çıkarabilir.Dışarıdan gözlem yaptığımızda vücudumuzda meydana gelen değişimler normal görünebilir olsa da bazı değişiklikler kaygı verici özellikte olabilir.

Vücutta meydana gelen anormal değişimler dikkat ile gözlenmelidir.Günümüzde özellikle ölümlerin yarısından çoğu yaşa bağlı anormal değişimlerden kaynaklanmaktadır.Bu değişimlerden çoğu da kadınlarda göğüste meydana gelen değişimlerdir.

Göğüste meydana gelen değişimler toplamda 9 şekilde olmaktadır.Bunlardan 3 normal olarak görülür,diğer 6 değişim ise anormal görülmektedir.

Memede Normal Kabul Edilen Değişimler

Çatlaklar
 memede çatlak

Yaş ilerledikçe memede çatlaklar oluşur.Görüntüsü çirkin gözükse de tamamen normal bir durumdur.Özellikle hamilelik döneminde meme büyümesi sonucu oluşur.Gündelik yaşamdaki yüksek stres sonucu memede çatlama izleri oluşumunu hızlandırmaktadır.Bu nedenle stressiz yaşam uzmanlarca tavsiye edilmektedir.


Aşağı Doğru İnen Göğüsler

sarkık göğüs


İlerleyen yaşlarda göğüs ve meme uçları aşağı doğru yönelmektedir.Bu durum zayıflayan meme dokusunun yer çekimi etkisi altına girdiğinin göstergesidir.Büyük bir göğüse sahipseniz birazda zayıf bir yapınız varsa göğüsleriniz yere doğru çok sarkacaktır.Uzmanlar çok sigara içmenin göğüs sarkmasına neden olduğunu söylemektedirler.


Göğüs Arası Genişlemesi
Göğüs Arası açıklık

Biyolojik bir sorundan kaynaklanan göğüs genişlemesi vücudun ürettiği östrojen miktarının azlığından kaynaklanmaktadır.Göğüs sarkması yanında göğüs arasında derin boşluk oluşur.Estetik açıdan güzel görünmese de  meme sağlığı açısından sorun yoktur.

Anormal Meme Değişimleri

Memede Sert Topaklar

Memede sert topak oluşumu genel olarak kanser riski olarak görülmektedir.Topakların çoğu kısmı halk deyimi ile iyi huylu zararsızdır.Memede doku büyümesinden veya memede sıvı birikiminden meydana gelmektedir.Zararlı olan topaklar ise patalojik açıdan çok iyi değerlendirilmelidir.Bölgede ciddi anormal şekilde ağrı varsa mutlaka uzman meme cerrahına danışılmalıdır.

Memede Ağrı
Memede ağrı nedeni olarak kanserli dokular  görülmektedir.Ağrı ciddi bir durumdur.Ağrıya bağlı olarak meme ucunda iltihaplı akıntı veya belirgin kırmızı sertlik görüldüğünde mutlaka uzman meme cerrahına danışılmalıdır.Bu konuda stres ve üzüntü yerine güvende olmak daha önemlidir.Konu alanında uzman hekime gidilmelidir.

Memede Akıntı
Meme akıntıları,akıntının rengine göre değerlendirilmektedir.Meme ucundan çok az renksiz ve sütlü akıntılar normal görülürken sarı renkli veya kanlı akıntılar anormal görülmektedir.Meme başından gelen anormal akıntılarda mutlaka hekime gidilmelidir.


Memede Kırmızı Lekeler
Memede kırmızı leke genellikle cilt rahatsızlıklarından kaynaklanmaktadır.Cilde bağlı rahatsızlıklar geçicidir.Uzun süren ve ağrılı bir şekilde kırmızı  renkli lekeler kanser şüphesi olduğundan mutlaka uzman hekime danışılmalıdır.



About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt