}); Biberli Ekmek | İncilay yemek tarifleri blogu

Biberli Ekmek Tarifi


Biberli Ekmek Mersin ilimize özgü nefis atıştırmalıklar arasında yer alır.Mersin'de pastahanelerde,fırınlarda ve okul kantinlerinde sıkça karşılaşacağınız lezzettir..



Biberli ekmekler Mersin'e has olmasına rağmen Çukurova Bölgesinde Hatay ve Adana'da farklı şekillerde yapılmaktadır.

Adı ekmek olarak söylense de pizza gibi tüketilebilecek hatta bir öğün yerine geçebilecek nefis lezzettir.

İşte ünü Mersin'den dünyaya açılan biberli ekmeğin malzemeleri;
  • 1 su bardak süt
  • 1/2 su bardak sıvı yağ
  • 1 su bardak su
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşık şeker
  • 1,5 tatlı kaşık tuz
  • 1 paket maya
  • Yeterince un
Biberli Ekmeğin Üzerinde Kullanılacak Malzemeler;
  • 1 tane soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase çökelek
  • 1 yemek kaşık Mersin biber salçası
  • 1 yemek kaşık susam
  • 1 yemek kaşık kekik
  • Ezilmiş ceviz
  • Zeytinyağı
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak tavda bir hamur elde edilir.Hamur maya tutması ve kabarması için beklemeye alınır.Soğan ve maydanoz küçük doğrandıktan sonra karıştırılır.Hamurdan mandalina ebatında parça hamurlar yuvarlanır.Hamur yuvarlanırken el yağa batırılarak hamurun daha kolay şekil alması sağlanır.Bezelerin üzerine biberli ekmek üstü çökelekli harç malzemeleri sürülür.Fırın önceden ısınmaya alınır.Yüz seksen dereceli fırında alt kısmı hafif kızarana kadar kontrollü pişirilir.Afiyet olsun.

Meşhur lezzetimiz yöre ve çevresinde aşağıdaki isimlerle de adlandırılmaktadır;

  • biber ekmeği
  • üzeri biberli ekmek
  • üstü biberli ekmek
  • Mersin ekmeği
  • Acılı ekmek

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt