}); Dermatit Nedir ? | İncilay yemek tarifleri blogu

Kontakt Dermatit Nedir ?

Dermatit kadın

Dermatit, egzamaya benzer belirtiler gösteren bir grup deri iltihabı bozukluğuna denir.

Yetişkinlerde görülen dermatit, genellikle derinin doğrudan temas ettiği bir maddeye olan tepkisidir. 

Deri sıcak,kırmızı,kuru,kepekli ve kaşıntılı bir hale dönüşür.Aynı zamanda su toplayabilir.Toplanmış sulardan sızıntılar oluşabilir.Deride kabuklanma meydana gelebilir. 

Kontakt yada genital dermatit, derinin alerji alanına temas eden el,yüz,kulak,boyun ve kulak memeleri gibi bölgelerde görülmektedir. 

Daha önceden sorun yaşamadığınız bir madde veya bir ürün zaman içinde duyarlılık geliştirerek tepki vermeye başlayabilir. 

Kozmetikler,deri bakım ürünleri,şampuan,banyo ve duş ürünleri,katkı maddeli parfümler,deterjanlar yumuşatıcılar ve mücevherler ya da elbise lastiklerinden oluşabilir. 

Mesleki dermatit, kimyasal madde ve boyalarda uzun süre çalışan giderek duyarlılık kazanan kişileri etkilemektedir.Bazen bu kişiler  düzenli olarak alerjan ile karşılaşırsa astım gibi diğer alerjik hastalıklar oluşmaktadır. 

Tetikleyici madde bulunmadıysa bir hastane ya da alerji kliniğinde deri yaması testi yapılarak belirlenebilir.Test sonrası olası alerjinin içeren solüsyonlar derinize konduktan sonra birkaç gün üzeri kapatılarak kızarıklık ve kaşıntı oluşması engellenmeye çalışılır.


EDİTÖR TAVSİYESİ
Kontakt dermatit'in tek  tedavisi alerjen maddelerden kaçınmaktır.Yeni aldığınız alerjen yapabilecek ürünleri deriniz ile doğrudan temas etmeden kullanınız.Bu ürünleri kullanırken eldiven veya koruyucu giymeyi ihmal etmeyiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt