}); Gaps Diyeti Nedir ? | İncilay yemek tarifleri blogu

Gaps Diyeti Nedir ?

Gaps diyeti,son yıllarda giderek yaygınlaşan diyet türüdür.Daha çok psikolojik hastalıkların tedavisinde uygulanarak tedavi ettiği düşünülmektedir.


Gaps diyeti ile ilgili henüz bilimsel bir araştırma yapılmamıştır.Fakat gaps diyeti uygulayan diyetisyenler bu diyetten ciddi şekilde yarar gördüklerini söylemektedirler.

 Gaps uzmanları gaps diyetini şöyle anlatıyorlar;

"Bağırsaklar beyinden sonra vücut içinde en önemli organdır.Bağırsakta ortaya çıkan birçok metabolik hastalık beyni etkilemektedir.Güçlü bir bağırsak sağlığı için doğru beslenmek gerekir."

 "Sızıntılı bağırsak sendromları sindirim sorunlarına neden olmaktadır.İnce bağırsak duvarında hasar oluştuğunda geçirgenlik çoğalır/azalır.Özellikle toksin maddeler,sindirilemeyen besinler,ağır metaller ve tarım ilaçları gibi kimyasallar bağırsak çeperini aşarak kana geçmektedir.Gaps diyeti yapılarak bu zararlı maddelerin kana geçişi durdurabilir."

Güçlü bir bağışıklık sistemi ancak gaps diyeti ile oluşabilir.Bağırsak duvarı gaps diyeti ile güçlü şekilde durabilir tezini savunmaktadırlar.


 Bağırsak sağlığı kişinin psikolojisi ile doğru orantılıdır.İyi bir bağırsak sağlığı için kişi dengeli ve düzenli beslenerek bağırsak florasını korumalıdır.Sağlıklı bağırsak ruhsal açıdan kişiyi ayakta tutar.Bağırsak florasındaki dengeyi sağlamak için ise bağırsak florasında bulunan bakteri dengesini dengede tutmak gerekir.

 Düzenli çalışan bir bağırsak için ise probiyotik lifler ile beslenme yapılmalıdır.Bağırsaktaki hasarlı yapılar probiyotik lifleri ile tedavi edilerek sağlıklı görünüme kavuşturulur.Bu beslenmede bağırsağın korunarak sindirim sisteminin sağlıklı çalışması hedeflenmektedir.


Gaps Diyeti Kime Uygulanır?
Gaps diyeti tezini savunanlar otizm,şizofreni,depresyon ve anksiyete hastalıkların tedavisinde gaps diyeti ile iyileşme olduğunu söylemektedirler.Ayrıca hiperaktivite bozukluğunun da tedavisinde gaps diyetini önermektedirler.

  Henüz bilimsel verileri olmayan gaps diyetinin sözü edilen rahatsızlıkları tedavi edip etmediği zaman sürecinde anlaşılacaktır.Piyasada yukarıdaki hastalıkları tedavi ettiğini iddia ederek maddi-manevi istismar yapanlara karşı LÜTFEN dikkatli olunuz.Gaps diyeti uygulayacak uluslararası lisansa sahip uzman kişilere danışmayı ihmal etmeyiniz.

 Gaps diyeti uzmanları bağırsak florasını bozan yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söylemektedirler.Bağırsak florasını bozan durumları ise şunları örnek göstermektedirler; Doğum kontrol hapları, bilinçsiz, karbonhidratlı yiyecekler, depresyon ilaçları bağırsaklara büyük zarar vererek bağırsak florasını bozmaktadır.Ayrıca uzun süre devam eden viral ve bakteriyel enfeksiyonlar bağırsak florasını bozduğunu iddia etmektedirler.

 Gaps diyetinin ön plana çıkardığı bazı besinler bulunmaktadır.Sağlıklı bir bağırsak için aşağıda sıralanan besinlerin sıkça tüketilmesi önerilmektedir.
Ev yapımı yoğurt, sirkeli turşular, hindistan cevizinin yağı, kemik suyu, tatlı patates haşlama, balkabağı,havuç, pancar, yer elması, brokoli ve taze fasulye.

 Bu yazımda gaps diyeti nedir? Gaps diyeti kimlere uygulanır?Gaps diyeti ile ilgili düşüncelerimi yazdım.
Peki siz gaps diyeti ile ne düşünüyorsunuz?Yorumlarınızı bekliyorum.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt