}); Hangi Besin Hangi İlaçla Tüketilmemelidir? | İncilay yemek tarifleri blogu

Hangi Besin Hangi İlaçla Tüketilmemelidir?


Hangi besin hangi ilaçla tüketilmemeli konusu en çok merak edilen konular arasında yer alır.İlaç kullanırken bazı besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir.


Özellikle sarımsak,ıspanak,greyfurt ve süt gibi besinler bazı ilaçlarla tepkimeye girdiğinden zehirlenmelere veya ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir.Konuyu daha detaylı anlatmaya çalışalım.

Süt ve Süt Ürünleri
Süt ve süt ürünlerinin kullanımı antibiyotik kullanırken dikkat edilmelidir.Süt ürünleri içerisinde bulunan kalsiyum antibiyotik etkisini azaltmaktadır.Gün içerisinde kullanacağınız antibiyotik ile tüketeceğiniz süt ürünü arasında en az 2 saat geçmelidir.

Et ve Et Ürünleri
İlk akla gelen sorulardan bir tanesi de etin yanında yoğurt ve ayran içmek zararlı mıdır sorusudur. Süt ve peynirde bulunan kalsiyum et ürünleri içinde bulunan demirin emilimini engellemektedir.Hal böyle olunca demirle ilgili bir ilaç kullanıyorsanız ilaç ile sütlü ürün arasında en az 2 saat geçmelidir.

Greyfurt
Greyfurt spesifik bir meyve olduğundan özellikle Antibiyotikler ile tepkimeye girmektedir. Antibiyotik kullananlar kullandığı süre içerisinde tüketmemelidir.
Yeşil yapraklı sebzeler
Sebzelerden ıspanak lahana maydanoz semizotu marul kan sulandırıcı ilaçlar ile tüketildiğinde ilacın etkisini azaltmaktadır.

Muz ve patates
Bu iki besin idrar söktürücü ilaçlarla tepkimeye girmektedir.İdrar söktürücü ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.

Çay ve çikolata
Nefes alma hastalıkları ile ilgili olan ilaçların çay ve çikolata ile tepkimeye girdiğinden birlikte tüketilmemelidir. Birlikte tüketildiğinde özellikle kahve kalp atış hızının arttırmaktadır.

İncir Tavuk Dana Ciğeri ve Eski peynir
Yukarıda adı geçen tüm besinler antidepresan ilaçları ile tepkimeye girdiğinde bir arada tüketilmemelidir. Bu besinler ile ilaç birleştiğinde kan basıncına etki etmektedir.

EDİTÖR TAVSİYESİ
İlaç içinde bulunan (ilaç prospektüs) kullanım şekli yazılarını dikkat ile okuyunuz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt