}); Neden Şekersiz Beslenmeliyiz? | İncilay yemek tarifleri blogu

Neden Şekersiz Beslenmeliyiz?


Neden şekersiz beslenmeliyiz?Neden çok şeker tüketiyoruz?Şeker neden hayatımızın bu kadar içine girmiş durumdadır?Neden şekerli besleniyoruz?

Şeker,karbonhidrat ailesine mensup kimyasal bir maddedir.Şekerin bir çok türevi bulunmaktadır.Doğada şeker meyvelerde, sebzelerde, bal da süt de ve tahıllarda bulunmaktadır.Beslenme biliminde doğal şeker ile işlenmiş şeker arasında fark bulunmaktadır.Doğal şeker ile rafine şekeri birbirinden ayırt etmek gerekir.

İşlenmiş şekerin ana kaynağı şeker pancarı ve şeker kamışıdır.Şeker kamışı milattan önce 400'lü yıllarda şeker üretiminde kullanılmıştır.Şeker pancarı ise 20.yüzyıldan itibaren hayatımıza girmiştir.

Günümüzde ise paketli ürünlerin çoğunda işlenmiş şeker bulunmaktadır.Bunlar glikoz şurubu, fruktoz şurup, yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi farklı isimler ile karşımıza çıkmaktadır.Özellikle çikolata ,bisküvi ,soslar ,içecekler  ve cipsler aklınıza gelebilecek birçok paketli ürünler de yapay şeker kullanılmaktadır.Şeker içine konulduğu ürüne tat ve kıvam vermesi için kullanılmaktadır.

Doğal Şeker Ve Yapay Şeker Konusu

Doğada bulunan şeker ile yapay üretilen şeker arasında farklılıklar vardır.Yapay şekerin vücutta bıraktığı etki depolanması ve vücuttan atılma süreleri doğal şekere göre fark göstermektedir.Doğal şeker tahıllar içinde bulunur, uygun miktarlarda kullanıldığında vücuda zararı yoktur hatta yararlıdır.Gün içerisinde tüketilen çikolata bisküvi kutu meyve suları asitli içecekler aklınıza gelebilecek birçok ürün içerisinde yapay şeker kullanılmaktadır.Hatta marketten hazır olarak aldığımız ketçap mayonez ve nar ekşili içerisinde de yapan şeker bulunmaktadır.

Yapay şekerden eksik beslenmek vücutta bir eksiklik meydana getirmez.Ancak doğal şeker olan meyve ve tahıllardan tüketilmediğinde vücutta ciddi eksiklikler ortaya çıkmaktadır.

Sonuç olarak yapay karbonhidratlar vücuda ciddi zararlar vermektedir.Aşırı şeker tüketiminden kaynaklı bu zararlara böbrek yetmezliği obezite körlük gibi durumları örnek verebiliriz.Doğal olan karbonhidratlar tüketilmediğinde vücutta ciddi eksiklikler meydana gelmektedir.

EDİTÖR TAVSİYESİ
Yapay şeker tüketimini bırakmanızı veya azaltmanızı tavsiye ederim.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt