}); Antep Yaprağından Yaprak Sarması Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » Antep Yaprağından Yaprak Sarması Tarifi

Antep Yaprağından Yaprak Sarması Tarifi


500 gr Antep(Entep) yaprağı
•1 adet limon
.zeytinyağı
İç harcr;
•2 orta boy kuru soğan
•1,5 su bardağı pirinç
.maydanoz
•1 yemek kaşığı salça
•karabiber
•Kırmızı pulbiber
kimyon
.nane
•tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
Öncelikle yapraklarımız haşlanır yada salamura ise
2,3 dk sıcak suda bekletilir yıkanır ve süzgece
alınır geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir
üzerine zeytinyağı dökülür pirinç yıkanarak kabın
içerisine eklenir baharatlar, salça ve tuzu da ilave
edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da
eklenerek karıştırılır hafif pişirilir yaprağın geniş
kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki
yanlardan kapatarak sarılır sardığımız yaprakların
üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip
yaklaşık 5,6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilir..

Cok onemli puf noktasi KISIK ATEŞ te pisirilir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt