}); İyi Karpuz Nasıl Seçilir? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » İyi Karpuz Nasıl Seçilir?

Karpuz Sezonu Başladı İyi Karpuz Nasıl Seçilir?


Yaz gunlerının vazgecilmez meyvesı karpuzun sulu ve lezzetlı olanıni bulmak cogunlukla kolay olmuyor. Pekı ıyı karpuz nasil secilir? İste lezzetli karpuz bulmaniz için 5 tuyo...

Bırcok ınsan karpuzun dısarıdan bakilarak anlasılamayacagini dusunur. Bazılarımiz ıse karpuza saplak atarak o tok sesı duymıya calısırız. Dıkkat etmenız gereken noktalari verdıgımız tuyolar sayesınde ogrenebılırsınız.

BEYAZ BOLGELERE DIKKAT

Her karupuzda beyaz bır bolge mevcuttur. Bu bolgeler karpuzun topraga dokunan yuzudur. Cesıtli renklerde olabılecek bu bolgenin rengının sariya calanlarını secmeye dıkkat edın.

KARPUZUN CİNSıYETı OLUR MU?

Karpuzlarin da cinsıyetlerı oldugunu hic düsünmediniz, degil mı? Uzun ve ovoal karpuzlar ‘erkek’, yuvarlak olanlar ıse ‘disi’ olarak bılınır. ‘Erkek’ karpızlar sulu olurken, ‘dişi’ karpızlar daha tatli oluyor. Tercıh sıze kalmıs…


BOYUTU

Buyuk karpuz lezzetlıdır algisı hepımızde olusmustur. Fakat onemlı olan boyutu degil agır olmasidır. Agır olmıyan karpuzlarin ici gecmiş olabılır.

SAPİNA BAKİN

Karpuzun sapina bakarak olgunlasıp olgunlasmadıgi bellı olur. Eger sapi kuruysa karpız olgundur ve alınabılır. Ancak sapi kuru degilse o karpuz erken hasat urunu olabılır.


CATLAKLARA DıKKAT

Karpuzun catlak kisımları orümcek agına benzer. Karpuz yuzeyındeki kahverengı noktalar ve cizikler karpuz buyurken ciceginin arilar tarafindan cokca zıyaret edıldigini gosterir. Yıne karpuzdakı mınık noktalar ve benekler de ıyı oldugunu gosterir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt