Tam Ölçülü Baklava Tarifi
fiske tuz t 1yemek kaşığı sıvı yağ Şerbeti →
3 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı sut Arasina ceviz, fındık
veya fıstık + + Üzeri için 250 gr. Margarin veya
tereyağı
Açmak için nişasta Yapılışı
Malzemelerin hepsini yoğurup 8 parçaya
ayırıyoruz. her birinin ustune nişasta dökerek cay
tabağı büyüklüğünde açıp aralarına streç film
serip vaktiniz varsa 1 gün yoksa en az 2 saat
buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra 4 beze alta
4 beze üste gelecek sekilde tek tek açıyoruz.
Hamur o kadar güzel bir hamur ki emin olun sizde
tek tek açabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz şekilde
kesip üzerine eritilmiş yağını döküyoruz. 170
derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
sıcak tatlimiza sıcak şerbeti döküyoruz.tatli
hamurlasir diye korkmayin.İnce açılmış ve iyi
pişmiş bir tatlı asla hamurlasmaz. Afiyet olsun