}); Miyomlar Hangi Durumlarda Ameliyat Edilir? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » Miyomlar Hangi Durumlarda Ameliyat Edilir?

Miyomlar Hangi Durumlarda Ameliyat Edilir?

miyomlar

Hamileliği önlüyorsa: Herhangi bir başka neden olmamasına karşın miyom varsa ve kişi hamile kalamıyorsa ameliyat kararı alınmaktadır.
*Düşüğe yol açıyorsa: Kişi hamile kaldığı halde düşük ya da düşükler oluşuyorsa miyomların alınması gerekmektedir.
*Hızla büyüyorsa: Miyom yılda 1.5 -2 kat gibi bir hızla büyüyorsa kansere (sarkom) dönüşme riski meydana gelebiliyor. Bu nedenle bu risk düşünülerek ameliyat kararı alınmaktadır.


*Adet kanamalarında ciddi artışa neden oluyorsa: Adet kanmalarını, yaşam kalitesini düşürecek ya da kansızlık oluşturacak şekilde bozuyorsa, kişinin ameliyat edilmesi gerekli hale gelmektedir.


*Çevre organlara bası yapıyorsa: Miyom büyüklüğüne ve bölgesine göre çevresindeki organlara bası yaparak bulgu verebiliyor. İdrar torbasına baskı oluşturması nedeniyle sık idrara çıkmaya, üretraya bası yaparak idrar torbasını boşaltamamaya, kalınbağırsağa bası yaparak kabızlığa, etraftaki sinirlere bası yaparak ağrıya neden olabiliyor. Bu durumlarda da ameliyat kararı alınmaktadır.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt