Havuçlu Soğanlı Et Yemeği Tarifi
Kendi yağında ağır ağır pişen et her daim nefis olur. Eti ise lokum kıvamında yumuşacık olur. Bu özel yemek tarifimde kuzu eti kullanacağız. İşte malzemeler;
- 3 parça yumuşak kuz eti, böbrek yatağın yakın yerinde olsun.
- 4 tane patates
- 3 tane havuç
- 6-7 diş sarımsak
- zeytin yağ
- karabiber
- tuz
- arpacık soğanı
Öncelikle kuzu etini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iki üç saat önceden marine edelim. Dinlendirelim.
Patatesleri küçük küpler halinde havuçları ise uzununa doğru doğrayalım. Soğanlar bütün kalsın. Sarımsakları ikiye bölelim.
Eti iyice kızgın duruma getirip ısınmış zeytinyağlı tavanızda renk alıncaya kadar arkalı önlü yakmadan mühürleyelim.
Etleri fırın tepsisine alalım. Aynı tava ve yağ ile sebzeleri hafif mühürleyelim. Sebzeleri etlerin üzerine yayalım. Tepsiyi folyo ile kaplayıp önceden ısınmış fırında 240 derecede 30 dakika pişirelim.
Folyo mutlaka olmalı. Yumuşak olmasını sağlaması için. Afiyet olsun.