}); Havuçlu Soğanlı Et Yemeği Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Havuçlu Soğanlı Et Yemeği Tarifi

Havuçlu Soğanlı Et Yemeği Tarifi

Et Yemeği

Kendi yağında ağır ağır pişen et her daim nefis olur. Eti ise lokum kıvamında yumuşacık olur. Bu özel yemek tarifimde kuzu eti kullanacağız. İşte malzemeler;

  • 3 parça yumuşak kuz eti, böbrek yatağın yakın yerinde olsun.
  • 4 tane patates
  • 3 tane havuç
  • 6-7 diş sarımsak
  • zeytin yağ
  • karabiber
  • tuz
  • arpacık soğanı
Havuçlu Soğanlı Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuzu etini tuz, karabiber  ve zeytinyağı ile iki üç saat önceden marine edelim. Dinlendirelim.

Patatesleri küçük küpler halinde havuçları ise uzununa doğru doğrayalım. Soğanlar bütün kalsın. Sarımsakları ikiye bölelim.

Eti iyice kızgın duruma getirip ısınmış zeytinyağlı tavanızda  renk alıncaya kadar arkalı önlü yakmadan mühürleyelim.

Etleri fırın tepsisine alalım. Aynı tava ve yağ ile sebzeleri hafif mühürleyelim. Sebzeleri etlerin üzerine yayalım. Tepsiyi folyo ile kaplayıp önceden ısınmış fırında 240 derecede 30 dakika  pişirelim.

Folyo mutlaka olmalı. Yumuşak olmasını sağlaması için. Afiyet olsun.




About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt