}); Halka Tuzlu Kurabiye Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Halka Tuzlu Kurabiye Tarifi


Halka Tuzlu Kurabiye Tarifi


 1 yumurta sarısı

 125 gr yumusak tereyagı

 Yarım cay bardak su

 Yarım çay bardak sıvıyag

 1 tatlı kaşik sirke 

3 tatlı kaşık şeker

 1 tatli kaşıgı tuz 

1 cay kaşık kabartma tozu

 5-5.5 cay bardağı un

 yarım bağ Demet dere ot

Yuzeyi icin: 1 tatli kaşıği Pekmez (üzum surubu) 

Alternatıf olarak, bır yumurta sarisı da kullanabılirsiniz.

 1 tatlı kasığı su 1 tatli kaşıgı susam Yumırta sarisı,125 gram tereyagı,yarim cay bardagı su, yag, sırke,seker, tuz,dere otu,kabartma toz, unu bır keseye koyun ve ıyice yogurun. Yogurduktan sonra bır fırin tepsısine zevkinize göre s

ekillendirin. Pekmezı suyla karıstırın veya yumurta sarisını alip kurabıyelerin uzerine surün. Önceden isıtılmış firında 200 °C'de yaklasık 30 dakka pisirin.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt