Halka Tuzlu Kurabiye Tarifi
1 yumurta sarısı
125 gr yumusak tereyagı
Yarım cay bardak su
Yarım çay bardak sıvıyag
1 tatlı kaşik sirke
3 tatlı kaşık şeker
1 tatli kaşıgı tuz
1 cay kaşık kabartma tozu
5-5.5 cay bardağı un
yarım bağ Demet dere ot
Yuzeyi icin: 1 tatli kaşıği Pekmez (üzum surubu)
Alternatıf olarak, bır yumurta sarisı da kullanabılirsiniz.
1 tatlı kasığı su 1 tatli kaşıgı susam Yumırta sarisı,125 gram tereyagı,yarim cay bardagı su, yag, sırke,seker, tuz,dere otu,kabartma toz, unu bır keseye koyun ve ıyice yogurun. Yogurduktan sonra bır fırin tepsısine zevkinize göre s
ekillendirin. Pekmezı suyla karıstırın veya yumurta sarisını alip kurabıyelerin uzerine surün. Önceden isıtılmış firında 200 °C'de yaklasık 30 dakka pisirin.