Avcı Kebabı Tarifi
Köfte harcı icin;
- 300 gıram kıyma
- 2 yemek kasığı galeeta unu
- 1 orta boy sogan rendesi
- 1 tatlı kasığı köfte baharatı
- Tuz, karabıber
Sebzeler icin;
- 2 adet orta boy pattates
- 2 adet havuc
- 2 adet yesil biber
- 2 adet kapiya kırmızı bıber
- 10 tane arpacık sogan
Kızartmak icin;
- 1 cay bardağı sıvı yag
Üzerıne;
- 1 kase bezelye konservesı
Sosu İcin;
- 2 yemek kasığı sıvı yag
- 5 yemek kasığı domates sosu
- 1 yemek kasığı domates salcası
- Yarım yemek kasığı biber salsası
- 1 buçuk su bardagı sıcak su (300ml)
- 1 çay kasığı pul biber
- 1 dolu cay kasığı tuz
Avcı Kebabı Tarifi'nin Yapılısı
Nefıs bir ana yemek arıyanlar dogru adrestesıniz ısrarla denemenızi oneririm
Hem lezız hemde cok bereketlı
AVCI KEBABI tarifımi kaydedın, herkes parmaklarinı yıyecek....
- Öncelıkle kofte malzemelerınin hepsıni bir kaba alalim, koftemizi guzelce yoguralım.
- Mısket seklinde kofteleri yuvarlayalim bır kenara alalim.
- Daha sonra patateslerı kup küp dograyalım.
- Patateslerı ,havucları ,bıberleri dogradıktan sonra sıvı yag koydugumuz tavada tum sebzelerı kizartalım.
- Kofteleri de hafıf kizartalım
- Arpacik soganı da soteleyelım.
- En son yemegin sosu icin salcamızı ve diger malzemelerı bır sos tenceresıne alalim.
- Sicak suyuda ılave edıp 2 dakıka kaynattiktan sonra ocaaktan alalim.
- Fırin kabina kızarttıgımız tum malzemelerı dızelim.
- Bir kese konseerve bezelyeyı de ekleyelım.
- En son sozu uzerine dokelim ve 180 derece alt-ust ayar firında yaklasık 20-25 dakıka kadar pisirelim.
- Pisen yemegi sicak sicak servıs yapalim deniyecek olacaklara Afiyet olsun