}); Avcı Kebabı Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Avcı Kebabı Tarifi

Avcı Kebabı Tarifi



Köfte harcı icin;

  • 300 gıram kıyma
  • 2 yemek kasığı galeeta unu
  • 1 orta boy sogan rendesi
  • 1 tatlı kasığı köfte baharatı
  • Tuz, karabıber

Sebzeler icin;

  • 2 adet orta boy pattates
  • 2 adet havuc
  • 2 adet yesil biber
  • 2 adet kapiya kırmızı bıber
  • 10 tane arpacık sogan

Kızartmak icin;

  • 1 cay bardağı sıvı yag

Üzerıne;

  • 1 kase bezelye konservesı

Sosu İcin;

  • 2 yemek kasığı sıvı yag
  • 5 yemek kasığı domates sosu
  • 1 yemek kasığı domates salcası
  • Yarım yemek kasığı biber salsası
  • 1 buçuk su bardagı sıcak su (300ml)
  • 1 çay kasığı pul biber
  • 1 dolu cay kasığı tuz

Avcı Kebabı Tarifi'nin Yapılısı

Nefıs bir ana yemek arıyanlar dogru adrestesıniz ısrarla denemenızi oneririm 
Hem lezız hemde cok bereketlı
AVCI KEBABI tarifımi kaydedın, herkes parmaklarinı yıyecek....

  1. Öncelıkle kofte malzemelerınin hepsıni bir kaba alalim, koftemizi guzelce yoguralım.
  2. Mısket seklinde kofteleri yuvarlayalim bır kenara alalim.
  3. Daha sonra patateslerı kup küp dograyalım.
  4. Patateslerı ,havucları ,bıberleri dogradıktan sonra sıvı yag koydugumuz tavada tum sebzelerı kizartalım.
  5. Kofteleri de hafıf kizartalım
  6. Arpacik soganı da soteleyelım.
  7. En son yemegin sosu icin salcamızı ve diger malzemelerı bır sos tenceresıne alalim.
  8. Sicak suyuda ılave edıp 2 dakıka kaynattiktan sonra ocaaktan alalim.
  9. Fırin kabina kızarttıgımız tum malzemelerı dızelim.


  10. Bir kese konseerve bezelyeyı de ekleyelım.
  11. En son sozu uzerine dokelim ve 180 derece alt-ust ayar firında yaklasık 20-25 dakıka kadar pisirelim.
  12. Pisen yemegi sicak sicak servıs yapalim deniyecek olacaklara Afiyet olsun 

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt