Gundi Tatlısı Tarifi
Yapılışı kolay zahmetsiz hafif tatlının malzemeleri;
3 yemek kaşık elenmiş buğday nişastası
5 su bardak süt
1 su bardak toz şeker
Yarım çay bardak elenmiş un
1 tatlı kaşık tereyağı
1 poşet vanilya
Sunumu için:
1 tane muz
1 yemek kaşık toz antep fıstık
Geniş tencerenin içene 5 bardak soguk sutü bu tencerenın icine dokün. Un, bugday nisastası, toz sekeri de tencerenın icine aktarin.
Bu karısımı hazirladıktan sonra tencereye ocaga alın. Krem kivamına gelinceye kadar karıstırın. Kivamı aldiktan sonra ocagı kapatin.
1 tatlı kaşık tereyagı ve 1 paket vanılyayı muhallebımiz sicakken uzerine dokün. Servıs için hazırladıgımız keseleri masaya dizın.
Muhallebımizi kaselerin icine bosaltın. Servıs edebılirsiniz. Afiyet olsun…