ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER
• 1 kilo kereviz
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1/2 bardak iç bezelye (konserve olabilir.)
• 1,5 avuç arpacık soğanı
-1/2 bardak zeytinyağı
• 1/2 bağ demet maydanoz ve dereotu
• 1 çay kaşık şeker
• 1 adet sulu limon
• Tuz
Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?
1. Kereviz pürüzsüz olacak şekilde soyulur. Tam Ortasından ikiye ayrılır. Kesilen yüzler hafif oyularak çukur duruma getirilir.Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde dizilir.
2. Önceden soyulan ve küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan az ısıda zeytinyağında hafif kavrulur.
3. Bezelye, şeker, tuz, maydanoz, dereotu,konup karıştırılır.
4. Elde edilen harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan harç kenarlara serpilir.
5. İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
6. Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.
Kısa Bilgi: Kereviz, vitamin ve mineral maddeler yönünden çok zengin bir sebzedir.