Bağışıklık Güçlendiren Et Haşlama Tarifi
Soğuk kış aylarında bağışıklığımızı iyice düşer. Bağışıklığı güçlendirmenin yolu ise iyi beslenmemize ve yediklerimize bağlı.
İşte size nefis yemek tarifim et haşlama yemeği;
1 kilo kemikli kuzu eti mümkünse fakat dana da da olur.
1 litre sıcak su
Karabiber
Tuz
Kekik
1 adet kuru soğan
3-5 diş sarımsak
Et Haşlaması Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencere içine sıvıyağı alın. Kemikli kuzu etlerini tencereye ekleyin. Beş dakika boyunca yada kavurun. Önceden hazırlayıp soyduğunuz soğanları üzerine ekleyin. Biraz karıştırın daha sonra sarımsaklarını ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Sonra sıcak suyu ekleyin. Kapağını kapatın kısık ayarlı ateşte bir buçuk saat pişirin.
Afiyet olsun.