Malzemeler:
1 paket kuskus Hamuru-8 kişilik
Tarifi normal makarna ile aynı.Bir çaydanlık suyu kaynar duruma getiriyoruz.Suyu kaynadıktan sonra geniş tencereye alıyoruz.Üzerine kuskus hamurlarını ekliyoruz.Bir taşım kaynama sonunda yeterince yumuşama sonrası süzmek için sık delikli kevgire alıyoruz.Sıcak suyunu süzdükten sonra musluğun soğuk suyuna tutup şokluyoruz.Sonra tekrar süzüyoruz.
Yeni tencere içine bir kaşık tereyağını yakmadan eritiyoruz.Bu aşamada dileyen içine kıyma vs ekleyebilir.Ben kahvaltıda daha önceden hazırladığım soslu tuzsuz salçayı ekledim.
Biraz karıştırdıktan sonra şokladığım kuskus hamurlarını ekleyip karıştırdım.
Dileyen içine pişmiş kıyma veya peynirde ekleyebilir.Afiyet olsun.