}); Tembellik Nedir ? | İncilay yemek tarifleri blogu

Tembel

Tembellik Nedir ?

Tembellik bir çeşit hastalıktır.Tembellik hastalığının en belirgin virüsü ise amaçsız olmaktır.Bazı psikolojik uzmanlar tembelliği bir duygu sonucu olarak ortaya çıktığını söylese de hedefsiz amaçsız ümitsiz ve geleceğe dair bir planı olmayanlar tembellik hastalığına daha yatkındırlar. 
Ünlü İslam alimi Ömer(R.A) tembellik hakkında şunları söylemiştir: "Azim ve gayretin gevşememesi için çok çalışmak gerekir.Çünkü ben insanın ayağını tembellikten daha çabuk kaydıran bir şey görmedim." 
Tembellik, akıntıya kapılmış bir sandal veya rüzgarın önüne kattığı oradan buraya sürüklediği bir yaprağa benzer.Yani kuvvetli olan daima zayıf olan tembeli yönlendirir ve yönetir. 

Tembellik bir kader değildir.Tembellik kişinin seçtiği bir yoldur.Bu gerçeği göz önünde bulundurarak tembellik ile ilgili konuları çocuklarımıza paylaşmalı ve onlara anlatmalıyız.Çocukları tembellikten uzaklaştırmak için başarılı insanların öykülerini anlatmalı ve başarılı insanların hayatlarında tembelliğin bulmadığını vurgulamalıyız. 
Bir Japon eğitimci ülkesinde tembelliği nasıl yendiklerini şöyle anlatmaktadır: 
Çocuklarımız okula ilk başladığında biz onları fabrikalarımıza götürürüz.Makine üreten makineleri gösteririz.Bunları dünyada sadece Japonların ürettiğini söyleriz.Sonra Nagazaki ve Hiroşima'yı gösteririz. 
Ve onlara şunu anlatırız: 
Dünyada düşmanımız çok.Sakın tembel olmayın çok çalışın. 
Çocukluğumuzda bize sıkça anlatılan ağustos böceği karınca hikayesini bilirsiniz.Hepimiz bu hikayeden ilham almışızdır.O halde tembellik kişilerin bir eksikliği veya acziyeti değildir.İçinde yaşadığımız modern hayatın getirdiği kolaylıklar da tembelliği tetikleyebilir. 
İnancı olmayan hayatı yaşamaya değer kılmayı beceremeyen insanlar tembeldir. Bir anlamda yaşayan ölüdür. 
Allah çalışmak istemeyene yardım etmezmiş.O halde tembelliğin çaresi panzehiri ve çaresi çalışmak ve çalışkan olmaktır.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt